Hirdetés

Kínában felbukkant egy asztali Radeon RX 6300-as VGA

Az alacsony profilú, apró ventilátorral hűtött modell feltűnően sok hasonlóságot mutat mobil megfelelőjével.

Ugyan tavaly már felreppentek róla kósza pletykák, de az AMD formálisan nem erősítette meg az asztali Radeon RX 6300 VGA közeledtét még az OEM világába sem, ennek ellenére a Twitteren HXL néven ténykedő felhasználó egy kínai illetőségű online használt piacon – a Goofish platformon – rábukkant egy efféle kártyára.

Ez abból a szempontból nem túlságosan furcsa, hogy a szóban forgó webes piactéren gyakorta listáznak mindenféle mérnöki mintákat, s bár nincsenek megadva hivatalos specifikációk, néhány jótét léleknek sikerült kisilabizálniuk a vezérlő lényegesebb jellemzőit.


(forrás: Goofish) [+]

Amennyiben hihetünk a szorgos hardvermániások nyomozásának eredményében, a félmagas Navi 24-es modell 1512 MHz-es órajele megegyezik a mobil RX 6300M lapkáéval, és a 32 bites busszal dolgozó, 2 GB-nyi GDDR6 VRAM-ban sincs eltérés. Az érdekes, hogy a memóriachipek 16 GHz-es effektív órajele magasabb az asztali Radeon RX 6400-as 14 GHz-énél, azonban az erősen limitált busz miatt csupán 64 GB/s-os sávszélesség szegődik a fapados csöppség szolgálatába.

A 16 MB Infinity Cache-sel szerelt megoldás notebookokba szánt rokonával ellentétben 25 helyett 32 wattos TBP-vel rendelkezik, és a hátlapon két HDMI 2.1 kimenet állomásozik. A hirdető 399 jüanért, azaz jelen árfolyamon körülbelül 21 300 forintért kínálja eladásra az abszolút belépőszintű teljesítményt produkáló, négy PCI Express 4.0 sávból hasznot húzó jószágot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés