Hirdetés

Jönnek a kigyúrt Radeon HD 7970 VGA-k

Az elmúlt héten startoltak el a Radeon HD 7970-es VGA-k, de már most tudni, hogy több gyártó is készül gyárilag tuningolt megoldással. Ezek a termékek erősebb nyomtatott áramköri lapra épülnek, mivel a fogyasztásuk valamivel magasabb lesz, de ez a tuning mértékétől is függ.

Az ASUS esetében nem meglepő, hogy a DirectCu II sorozatba szánják az új jövevényt, mely brutális méretű hűtőt kapott hat hővezető csővel, illetve két ventilátorral. A hűtőborda alatt 10+1+1 fázisú Digi+ VRM található, a tápellátásról pedig két darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozó gondoskodik. A vállalat a magórajelet 1 GHz-re emelte az alapnak számító 925 MHz-ről, míg a 3 GB-os GDDR5 szabványú memória effektív frekvenciája 5,6 GHz-re nőtt 5,5 GHz-ről.

ASUS Radeon HD 7970 DirectCu II
ASUS Radeon HD 7970 DirectCu II (forrás: techPowerUp!) [+]

Az ASUS termékének egy érdekes tulajdonsága a VGA Hotwire elgondolás, mellyel a kártyát a ROG Rampage IV szériás alaplapokkal lehet összekötni. Ezzel az alaplap feszültségvezérlője is használható az extrém tuninghoz, ami stabilabb eredményhez vezethet. A termék hátulján egyébként két DVI és négy DisplayPort 1.2 kimenet található, vagyis számos kijelző kezelése biztosított.

ASUS Radeon HD 7970 DirectCu II
ASUS Radeon HD 7970 DirectCu II (forrás: techPowerUp!) [+]

A Gigabyte a GV-R797OC-3GD jelzésű terméket dobja majd piacra, mely alapvetően a referenciamodellre épít, de a hűtésről egy három ventilátorral operáló méretes borda gondoskodik. A vállalat csak a magórajelet növelte, mely 1 GHz-re módosult, ám a memória-órajelhez nem nyúltak a tervezők. Az előzetes információk szerint ennél több módosítás nem történt.

Gigabyte GV-R797OC-3GD
Gigabyte GV-R797OC-3GD

A Yeston a trió meglepetésgyártója, már ha a hűtés méretére gondolunk. A vállalat talán már túlzásba is vitte, de a látvány tényleg mindent felülmúl, és a gyári tuning is biztosra vehető. Sajnos több adat erről a termékről sincs, így kénytelenek vagyunk beérni a vizuális élvezettel.

Yeston Radeon HD 7970 OC Yeston Radeon HD 7970 OC
Yeston Radeon HD 7970 OC [+]

A gyárilag tuningolt Radeon HD 7970-es VGA-k forgalmazása még az első negyedévben megkezdődik, de a pontos részletekről nem lehet tudni.

Előzmények

Hirdetés