Hirdetés

Mini zsebroutert dob piacra az ASUS

Az ASUS az idei CES-en mutatta be először apró, mindössze 6,5 centiméter hosszú és 25 grammos zsebroutert, a WL-330NUL-t, ami kis mérete ellenére teljes értékű Wi-Fi útválasztóként, hozzáférési pontként és vezetékes Ethernet adapterként funkcionál. Egy frissen kiadott közlemény megerősíti, hogy termék nem csak egy koncepció, hanem egy létező kiegészítő, ami hamarosan a boltok polcain landol.


[+]

A pendrive-ok méretével vetekedő hálózati eszközön egy USB csatlakozó és egy Ethernet port található. Előbbi a tápellátáson felül arra szolgál, hogy Ethernet kaput nélkülöző Ultrabookokhoz csatlakoztatva pótolja a vezetékes (10/100 Mbps) hálózati vezérlő hiányát – már amelyikről ez hiányzik. Az Ethernet portot közvetlenül csatlakoztathatjuk más vezetékes routerhez vagy szolgáltatói modemhez. Mindkét esetben képes hálózatot kialakítani, DHCP-n keresztül IP-t osztani, valamint az egysávos, IEEE 802.11b/g/n (legfeljebb 150 Mbps) szabványú vezeték nélküli hozzáférési ponton internetet megosztani a hozzá csatlakozó kliensek – például tabletek, okostelefonok – számára.


[+]

Természetesen a webes adminisztrációs felületről sem kell lemondani, valamint a WEP/WPA és WPA2 titkosítást is támogatja az eszköz, aminek tápellátása nem csak az USB csatlakozón, hanem a mellékelt tápegységgel is történhet. A Windows, Mac OS és iOS platformokkal együttműködő ASUS WL-300NUL idehaza áprilisban kerül a boltokba ajánlott bruttó 9900 forintos végfelhasználói áron.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés