Hirdetés

Villogásmentes háttérvilágítással érkeznek a 28 colos ASUS VN289 monitorok

Egyre több gyártó jelenti be asztali monitorát úgynevezett "Flicker free" azaz villódzásmentes háttérvilágítással. A BenQ és Dell már régóta száműzte egyes modelljeiből a szemmel ugyan nem látható, de az idegrendszer által érzékelhető, ezért gyakran mellékhatásokkal (fejfájás, szemfáradtság, szemszárazság stb) járó PWM módszerrel szabályozott háttérvilágítást. Ebbe a sorba beállt már az EIZO és nemrégiben az LG is, most pedig az ASUS-on a sor. Várhatóan egyre több gyártó fogja követni ezt az irányt, azt pedig csak remélni tudjuk, hogy a jövőben minden egyes monitor "PWM-mentes" lesz.

A PWM szabályozás lényégét, működését és a mellékhatások okait tudástárunkban részletezzük, így erre most nem térnénk ki, de röviden tekintsük át, hogy mit kínál a VN289 modellcsalád. A három tagból álló sorozat közös tulajdonsága a 28 colos (71,12 cm) képátlójú, széles betekintési szögeket kínáló, Full HD felbontású, LED-es háttérvilágítású MVA panel (egészen pontosan a CHIMEI Innolux M280HKJ-L30). Az enyhén fényes, 16,7 millió szín (valós 8 bites) megjelenítésére alkalmas panel válaszideje 5 ezredmásodperc, maximális fényerőssége 300 cd/m², natív kontrasztaránya pedig 3000:1.


[+]

A monitorok megkapták az ASUS technológiákat, mint a Splendid, QuickFit és GamePlus, illetve beépített hangszórókkal is rendelkeznek. Állványuk magasságállítást és forgathatóságot nem kínál, csupán dönthetőséggel operál. A VN289H, VN289Q és VN289QL típusok csak a csatlakozókban térnek el egymástól: A Q jelzésű modellen MHL kompatibilis HDMI, D-Sub, DVI-D és DisplayPort, a H-n MHL-es HDMI valamint D-Sub, míg a QL-en két HDMI és egy D-Sub található.

Az ASUS VN289 család 320-330 euró körüli áron érkezik a boltokba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés