Hirdetés

Kevesebb extrával érkezik az ASUS VivoTab Smart tablet

Az ASUS Windows 8-as VivoTab termékcsaládja ma egy újabb modellel bővült, amely a már piacon lévő VivoTab valamivel kedvezőbb árú változata lesz. A VivoTab Smart névre hallgató újdonság sok mindenben hasonlít drágább testvéréhez: 10,1"-es IPS kapacitív érintőkijelző HD felbontással (1366x768 pixel), 2 megapixeles elő- és 8 megapixeles hátoldali kamera segédfénnyel, Intel Atom Z2760 processzor, 2 GB RAM, 64 GB belső tárhely, IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi, Bluetooth 4.0, G-szenzor, giroszkóp, e-iránytű, fényérzékelő, NFC, SonicMaster hangrendszer és SD szabványú termékeket fogadó kártyaolvasó.


[+]

A VivoTab és VivoTab Smart azonban nem teljesen ugyanaz a termék, és mint legtöbb esetben, az eltérések most is a részletekben keresendők. A VivoTab Smart például 1 mm-rel vastagabb (9,7 mm), viszont könnyebb (675 helyett 580 gramm), mint a VivoTab. Utóbbiban 30 Wh-s akkumulátor dolgozik, ellenben a Smarttal, amibe csak 25 Wh-s jutott, így egy órával rövidebb (azaz 9,5 órás) akkumulátoros üzemidőt kínál. Számottevő különbség még, hogy az új tablet kijelzőjének maximális fényereje 350 cd/m²-nél tetőzik (ami a 600 cd/m²-hez képest jelentős eltérés) és le kell mondanunk a Wacom stylus-ról is. Bár a Smart is SonicMaster hangtechnológiára épül, a hangszórók számát megfelezték, így négy helyett csak két zajkeltővel számolhatunk.


[+]

A legfőbb eltérés az eddig megszokott opcionálisan megvásárolható billentyűzetes-akkumulátoros dokkoló hiánya, amit a VivoTab Smart esetében egy úgynevezett TranSleeve vezeték nélküli (bluetooth-os) billentyűzet vált fel. A szintén opcionálisan megvásárolható kiegészítő nem csak billentyűzetként, hanem védőtokként és összehajtogatva támasztékként (kvázi állványként) is funkcionál. Ebből kifolyólag a tablet elvesztette másodlagos akkumulátorát, amivel az üzemidőt eredetileg 19,5 óráig lehetett kitolni. Persze akkumulátor a TranSleeve-ben is van, de ez a billentyűzet saját tápellátását szolgálja.


[+]

ASUS VivoTab Smart porcelánfehér, gyémántkék és pipacspiros színben január második felétől lesz megvásárolható ajánlott bruttó 159 900 forintos végfelhasználói áron. Az első negyedév vége felé egy LTE hálózatokkal kompatibilis kiadással is lehet számolni, aminek ára 199 900 forint körül alakul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés