Hirdetés

ASUS üzleti netbook AMD Fusion alapokon

Valószínűleg már a cím is ambivalens érzéseket kelt a legtöbbekben, hiszen hogy lehet egyszerre használni az „üzlei” jelzőt, mely jellemzően valami drága dolgot takar, és a netbook-ot, ami meg annak szöges ellentéte. Az ASUS mégis úgy gondolja, hogy bejöhet a koncepció. Nézzük, milyen szerkezet is az Eee PC R051BX!

Megjelenése fekete színben végtelenül egyszerű, formája inkább szögletesebb, vagyis ebből a szempontból éppen semmi akadálya, hogy egy öltönyös úriember közelében ott heverjen az R051BX. Belsejében a mostanában nem túl népszerű Atom processzor helyett egy AMD C-50 APU kapott helyet, mely két x86-os, 1 GHz-en ketyegő Bobcat magot és egy Radeon HD 6250 IGP-t foglal magában. Csodát ugyan ettől sem lehet várni, de legalább multimédiás terülten alacsony fogyasztás mellett is jól elboldogul és DirectX 11 kompatibilis. Az adatok tárolásáról egy 320 GB-os merevlemez gondoskodik, rendszermemóriából viszont csak 1 GB-nyi jutott a burkolat alá. Ez ma már a legtöbb esetben kevés, de az előre telepített Windows 7 Starter operációs rendszeren végzett egyszerűbb irodai feladatokra elégséges lehet.

A 10,1”-es, LED-es háttérvilágítású kijelző felbontása 1024x600 pixel, billentyűzete pedig az ASUS-tól megszokott kialakítású. Csatlakozók tekintetében a minimális 2 x USB 2.0 port, VGA kimenet és audio csatlakozók megtalálhatók, ezen kívül az SD memóriakártya olvasó, de még inkább a HDMI kimenet megléte pozitívum, mely tekintve a célterületet jól jöhet különböző prezentációk vagy videók bemutatásánál. A háromcellás akkumulátortól a gyártó 4-5 órás üzemidő biztosítását jósolja.

Az ASUS Eee PC R051BX Németországban már kapható, vételára 259 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés