Hirdetés

Valósággá válik az duplakijelzős ASUS Taichi notebook-tablet hibrid

Az idei Computexen vidám és emlékezetes perceket okozott az újságíróknak, amikor a dupla kijelzővel szerelt ASUS Taichi notebook-tablet hibrid prototípusa az élő bemutató alkalmával éppen az ASUS elnökének, Jonney Shih kezében fagyott le. Mindez persze nem szokatlan egy koncepciónak kikiáltott termék esetében, főleg akkor, ha egy épp készülőben lévő operációs rendszer egy korai verziója fut rajta, de ezek után nem csoda, ha a vállalat meg akarja mutatni, hogy tudnak ők ennél jobbat is. Egy ideje az ASUS-hoz közel álló források már rebesgették, hogy a Taichiből lesz végleges, megvásárolható termék is, de az ilyen pletykáknak csak akkor hihetünk, ha ezeknek már kézzel fogható bizonyítékai is vannak. Nos, a Taichi esetében ezt a bizonyítékot az előrendelhető státusz jelenti.

Az ASUS Taichi az ominózus lefagyáson felül azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a fedele nem egy, hanem két kijelzőt tartalmaz – azaz akár azt is mondhatnánk, hogy klasszikus értelemben vett fedél nincs, ennek szerepét a kijelzők töltik be. A megoldás lényege, hogy a „fedelet” kinyitva és a belső kijelzőt használva egy hagyományos notebookot kapunk érintőkijezővel (tehát van touchpadja és billentyűzete is), míg a külső kijelző aktiválása és a fedél lecsukása után tabletként funkcionálhat tovább a Taichi. A korai bemutatópéldány kijelzőivel kapcsolatban sokféle információ látott napvilágot, de a most bejelentett Taichi 21 elnevezésű modellen két darab, egyenként 11,6"-es, 1920x1080 képpont felbontású és 10 ujj érzékelésére képes IPS panel teljesít szolgálatot.

Nos, mielőtt bárki azt hinné, hogy a két kijelző nagyban befolyásolja majd a méreteket és a tömeget, az csalódni fog, de jó értelemben véve. A gyártó ugyanis előbbire 306 x 199 x 4,8-17,5 mm-t, utóbbira pedig 1,25 kg-ot ad meg, mindezt hatcellás akkumulátorral, ami a gyártó szerint 5 órás üzemidőt biztosít. A számításokért az Intel Ivy Bridge platform felel a HD Graphics 4000 IGP-vel és 4 GB memóriával, a háttértároló pedig természetesen SSD lesz. Itt kell megemlíteni, hogy jelenleg kétféle konfiguráció bukkant fel a listában: a Taichi 21-DH51-ben Intel Core i5-3317U processzor és 128 GB-os SSD teljesít szolgálatot, míg a Taichi 21-DH71 Intel Core i7-3517U és 256 GB SSD párost vonultat fel. A konfigurációkból nem hiányzik majd a Bang & Olufsen ICEpower hangtechnológia, az IEEE 802.11 b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 4.0 vezeték nélküli megoldások, valamint a dupla HD kamera és a két USB 3.0-s kapu.

A Taichi 21 Windows 8 operációs rendszerrel a „gyengébb” kiszerelésben 1300 dollárt kóstál, míg az erősebb verzió 1600 dolláros árcédulát kapott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés