Hirdetés

Új távlatokat nyit az Asus személyi szuperszámítógépe

Az Asus bejelentette, hogy elkészült az ESC1000 névre keresztelt személyi szuperszámítógép, melynek fejlesztésében oroszlánrészt vállalt az NVIDIA és a tajvani NCTU (National ChiaoTung University).


[+]

A 445 x 218 x 545 mm-es házban helyet foglaló gépezet erejét a Bloomfield lapkára épülő, 3,33 GHz-es órajelen üzemelő, Intel Xeon W3580 jelzésű processzor mellett három darab Tesla c1060-as és egy Quadro FX5800-as gyorsítókártya biztosítja. Utóbbi rendszerek egyenként 240 stream processzort tartalmaznak, melyek az NVIDIA GT200 lapkákban dolgoznak. Természetesen a Quadro modell a számítások mellett a grafikai megjelenítésért is felel. A rendszermemóriát ECC-s DDR3 modulok képezhetik, és maximum 24 GB-os kapacitást kínálhatnak. Az adatok tárolásáról egy 500 GB-os, SATA-300 interfészre kötött merevlemez gondoskodik, a tápegység szerepét pedig egy 1100 wattos, 80 Plus minősítéssel rendelkező modell tölti be.


[+]

Az ESC1000 elméletben 4 TFLOPS-os teljesítményre képes, ám az Asus a LAPACK program alatt nyújtott produkciót is lemérte, ahol a termék sebessége, ha kicsivel is, de meghaladta az 1,1 TFLOPS-ot. A gyártó a személyi szuperszámítógépét nagy számításigényű és jól párhuzamosítható feladatokhoz ajánlja. A készülék egészen pontosan 24 519 dollárba kerül, ami első hallásra rémesen soknak hangzik, de ne felejtsük el, hogy a hagyományos munkaállomások ennél sokkal drágábbak. Ennek megfelelően, ha a használt alkalmazás támogatja a Tesla és a Quadro rendszereket, akkor az ESC1000 jelentősen olcsóbb alternatíva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés