Hirdetés

ASUS Strix hangkártyák érkeztek háromféle kiadásban

Már az idei Computexen lehetett tudni, hogy az ASUS bővíteni kívánja "klasszikus", azaz alaplapi – jelen esetben PCIe x1 – foglalatba helyezhető hangkártyáinak portfólióját, amelyek a frissnek mondható, elsősorban játékosoknak szánt Strix sorozatba érkeznek. A kategóriától függetlenül az ASUS a minőségi hangzást továbbra is fontosnak tartja, akárcsak a Xonar sorozat feljebb pozicionált tagjainál, de a Strix stílusjegyeknek megfelelő külsőt és a játékosok számára hasznos kiegészítőket kaptak, de kihagyták belőlük az olyan extrákat, mint példának okáért a cserélhető műveleti erősítők.

Mint azt a címben említettük a Strix hangkártyák három verzióban láttak napvilágot: Strix Raid DLX, Strix Raid Pro és Strix Soar. Az utóbbi kettő azonos alapokra épül, ami C-Media CM6632AX DSP-t, ESS Sabre 9006A DAC-ot, Cirrus Logic CS5361 AD konvertert, illetve akár 600 ohmos fejhallgatók meghajtására alkalmas Ti TPA6120 fejhallgató erősítőt jelent. A DLX modell a prémium verzió: a DSP maradt ugyanaz a CM6632AX, de DAC-ból az ESS Sabre 9016, AD konverterből pedig a CS5381-et kapta meg, míg a fejhallgatók hajtását a Ti LME49600-ra bízták. Ennek eredményeképp a harmonikus torzítás csökkent, a jel/zaj arány nőtt. A minőségi alkatrészekről viszont modelltől függetlenül gondoskodtak, Nichicon FineGold és Muse, illetve WIMA kondenzátorok, csak hogy néhányat említsünk, illetve mindhárom igényli a külön tápellátást egy 6-tűs PCIe tápcsatlakozón keresztül.

ASUS Strix Raid DLX, Raid Pro, Soar ASUS Strix Raid DLX, Raid Pro, Soar
ASUS Strix Raid DLX, Raid Pro, Soar [+]

Azok a modellek, amelyek nevében a Raid szó szerepel (tehát a DLX és Pro) kapnak egy külső dobozt is, amin helyet kapott egy hangerőszabályzó, egy kimenetváltó (hangszóró-fejhallgató), továbbá a Raid gomb, amivel az egyedileg beállított hangzásprofil állítható, ha arra szükség van (például játékokhoz).

Mindhárom hangkártyához jár viszont a Sonic Studio program, ami egyfajta általános vezérlőpult, ahonnan minden hangzáshoz kínált beállítás elérhető, finomhangolható, illetve itt érhetőek el az olyan funkciók is, mint a Sonic Radar Pro, amivel korábbi, játékosoknak szánt ASUS hangkártyáknál is találkozhattunk - a monitor egy szegletében egy apró OSD-n jelzi, hogy a játékos nézőpontjához viszonyítva merről érkeznek a hangok, ami FPS játékok közben jöhet jól.

Az ASUS Strix Soar, Strix Raid Pro és Strix Raid DLX hazánkban is kapható lesz bruttó 26 900, 41 900 és 63 900 forintos áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés