Hirdetés

Dupla GPU erejével érkezik a ASUS ROG Mars 760 videokártya

Az ASUS Republic of Gamers részlege bemutatta legújabb fejlesztését, a MARS sorozat legújabb tagját, a dupla GPU-val szerelt MARS 760-at, mely a gyártó állítása szerint teljesítményben még a GTX Titánt is képes lelépni. Azonban arról nem szabad megfeledkezni, hogy az újdonság a GTX 760 GK104-es GPU-jából használ kettőt, így felépítésből adódóan tehát az SLI rendszerre támaszkodik, mely nem minden játékszoftver esetén képes (teljes mértékben) kiaknázni a dupla magban rejlő erőt. Sőt a jövőben számos olyan cím jelenik meg, mely egyáltalán nem fogja támogatni az AFR-t, így az erre a megoldásra épülő Multi-GPU-s kialakítás (beleértve az AMD VGA-it is) jövője nem fest túl jól, így a vásárlásnál ezt szem előtt kell tartani.


[+]

Visszatérve az ASUS új termékére, a két kártyahelyet elfoglaló, méretes VGA-n az említett dupla GPU-t (mely egyenként 1152 darab CUDA magot, 96 textúrázó és 32 renderelő egységet jelent) 2x2 GB GDDR5 VRAM egészíti ki, a tápellátást pedig a 12 fázisú DIGI+ fantázianevű VRM-re bízták. A működéshez szükséges plusz energiát két darab 8-tűs PCIe tápcsatlakozóból nyeri, a hűtést pedig a gyártó más termékeiről ismerős DirectCU II hőcsöves hűtése látja el, jelen esetben  nyolc darab réz hővezető csővel, alumínium hátoldali lemezzel és két darab 90 milliméter átmérőjű ventilátorral.


[+]

[+]

A minőségi alkatrészekkel erősített egyedi NYÁK és a hatékony hűtés a két GPU ellenére lehetővé teszi a tuningot, így a GK104-es GPU-k  órajele 1006 Mhz-es alapbeállítás mellett elérhetik az 1072 MHzes frekvenciát Turbo módban, de természetesen a plusz beállításokkal megtoldott GPU Tweak ROG Edition program használatával ezt feljebb is pöckölhetjük. Ugyanezt megtehetjük az említett GDDR5 memóriákkal is, melyek effektív 6 GHz-es órajelre vannak beállítva gyárilag.


[+]

A kártya hátlapi kimenetei között egy mini DisplayPort, két DVI-I és egy DVI-D található, a vizuális élmény fokozásának érdekében pedig a kártya tetejére piros LED-ek, melyek bekapcsolt állapotban aktívak. Az ASUS ROG MARS 760 (MARS760-4GD5) 760 világszerte 2013. november végén kerül a boltokba, így a hazai közönség is megvásárolhatja bruttó 179 900 Ft-os ajánlott végfelhasználói áron.

Előzmények

Hirdetés