Hirdetés

Új kapcsolókkal választható az ASUS kompakt wireless klaviatúrája

A ROG Falchion körítése változatlan marad, de színre lép a ROG NX switch-ek triumvirátusa.

Az ASUS felfrissíti a tavaly júliusban megjelent, lineáris Cherry MX kapcsolókat használó ROG Falchion billentyűzetét, amelyet (elvileg) szeptember 23-ától a gyártó saját ROG NX Red switch-eivel szintúgy meg lehet majd vásárolni ROG Falchion NX néven.


[+]

A 65 százalékos kivitelű, vezeték nélküli klaviatúra egyébként 60 százalékos vázat és természetesen gombonként címezhető Aura Sync világítást kapott, s ha a fényeket pihenőpályára tesszük, akár 450 órás üzemidőt is kifacsarhatunk a 2,4 GHz-es rádiófrekvencián kommunikáló, de kábelesként egyaránt bevethető eszközből. Az utóbbi üzemmódhoz (és persze a töltéshez) adott madzaggal fél óra alatt 32 órás működéshez elegendő kakaót tudunk pumpálni a telepekbe.


[+]

A házon belül fejlesztett, az aktuációhoz 40 gf erőkifejtést igénylő, 1,8 mm-en regisztráló kapcsolókról júniusban már picit részletesebben írtunk, de akad még halk/taktilis Brown (2 mm, 58 gf), illetve kattogós/taktilis Blue (2,3 mm, 65 gf) opció a rostán – az mindenesetre valószínűsíthető, hogy a kettős fröccsöntéssel készített PBT kupakok az esetleges magyar kiosztással ABS műanyagra cserélődnek. A periféria balján egy kis érintőpanel található, amivel például a hangerőt állíthatjuk, de akár applikációk váltásához, kivágáshoz/beillesztéshez, vagy éppen makrózáshoz is hasznát vehetjük.

A porvédőként és diffúzoros keretként egyformán alkalmazható tok
A porvédőként és diffúzoros keretként egyformán alkalmazható tok

Kellemes adalék, hogy tartozék gyanánt egy polikarbonátból gyártott takarót mellékelnek a tasztatúrához, ami nem csak a portól képes megvédeni azt, hanem ha beleültetjük, keretként úgyszintén funkcionál, s ekkor diffúzorként segít a LED-ek fényének terítésében – az asztallapon való csúszkálástól így sem kell tartanunk, ugyanis négy gumitappancsot raktak a sarkaiba. Árat ugyan nem közöltek, de úgy véljük, hogy az elődnél látott, 60 000 forint környéki összeg nem nagyon fog változni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés