Hirdetés

ASUS P8C WS alaplap az új Xeon és Ivy Bridge processzorokhoz

Az Intel a mai napon mutatta be új és felfrissített Xeon processzorainak kínálatát, köztük az Ivy Bridge alapokra épülő, egyutas szerverekbe és munkaállomásokba szánt E3-12xx v2 családot. Az LGA1155 foglalatba illeszkedő CPU nem elégszik meg a hagyományos asztali processzorokhoz szánt alaplapokkal, így borítékolható volt, hogy új termékek is érkezni fognak direkt ennek a szegmensnek a kiszolgálására.


[+]

Az ASUS például a frissen bemutatott P8C WS-sel szinte azonnal reagált az újonnan felmerülő igényekre. Az Intel C216-os vezérlőhídra épülő újdonság már támogatja az említett új központi egységeket, illetve a második és harmadik generációs Core i processzorok asztali változatait. Ez tehát egyben azt is jelenti, hogy a memóriafoglalatok (amiből négy darab található rajta) ECC és nem ECC – nem bufferelt – modulokat is fogadnak. Az asztali processzorok támogatásával kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy egyelőre csak a Core i3 variánsok fogadását tudták megoldani, de bővebb információkért megkerestük a gyártó technikai támogatási részlegét, ahol azt a választ kaptuk, hogy BIOS szinten még dolgoznak a teljes paletta kompatibilitásán. Ígéretük szerint mire Magyarországra érkeznek az első példányok, ezen a téren is teljes lesz a kép.


[+]

A P8C WS felszereltsége átlagosnak mondható. Tárolókból összesen hat darabot fogad a vezérlőhídra bízott 2 darab SATA 6 Gbps és 4 darab SATA 3 Gbps porton keresztül, a hangzásvilágért a Realtek ALC892-es nyolccsatornás hangkodek, a hálózati összeköttetésért pedig a dupla Intel 82574L jelzésű vezérlő felel. Elmaradhatatlan kiegészítő ebben a kategóriában a dupla FireWire aljzat, és USB 3.0-s kapuból is kapunk négy darabot. Képkimenetek terén kicsit szegény a választék, így ha a processzorba épített grafikus vezérlőt szeretnénk használni, akkor be kell érni egyetlen DVI csatlakozóval. Bővítőkártyák behelyezésére számtalan lehetőség áll rendelkezésre, kezdve a hagyományos PCI-tól az x1-es PCI Express foglalaton át egészen a x16-os PCI Express foglalatokig. Ez utóbbinál érdemes odafigyelni, ugyanis a két fehér színű csatoló csak x4-es sebességre képes, míg a másik kettő 16 csatornán osztozkodik, így együttes használatuk esetén legfeljebb x8-as üzemmódban működnek.


[+]

A P9X79 WS, Z9PE-D8 WS és P8Z77 WS alaplapok mellett a P8C-nél is garantált a 24 órás (éjjel-nappali) folyamatos működés. Az európai piacokon az ASUS az Advanced Replacement Service (kiemelt csere) szolgáltatást is biztosítja, amely lerövidíti az RMA-folyamatot, ha szervizre vagy cserére lenne szükség. A P8C WS hároméves garanciával érkezik, és az Advanced Replacement az egész időtartam alatt érvényes.

A hazai képviselet egyelőre árral nem tudott szolgálni, a megjelenés idehaza ugyanis csak későbbre várható, az árak pedig az éppen akkor aktuális árfolyam függvényében még változhatnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés