Hirdetés

Érkeznek a beépített Blu-ray lejátszóval ellátott ASUS O!Play médialejátszók

Az ASUS még CeBIT-en mutatta be BDS-500 és BDS-700 jelzésű asztali O!Play médialejátszóit, melyekbe Blu-ray meghajtó is kerül, de ezenkívül képesek lesznek a legsűrűbben használt médiafájlok lejátszására, legyen az kép, hang, vagy videó. Úgy tűnik, hogy már nem kell sokat várnunk, ugyanis a hazai képviselet ma kiadott közleménye szerint a két médialejátszó decemberben, karácsony előtt kerül a boltokba. Az időzítés minden bizonnyal nem véletlen, hiszen a vásárlási lázban a médialejátszók és Blu-ray eszközök forgalma is fellendül, így várhatóan erre is lesz kereslet.

Az új O!Play eszközök különlegessége, hogy azon asztali 3D-s Blu-ray lejátszók piacára akar betörni, melyek USB-n és hálózaton keresztül képesek az állományok lejátszásra. A BDS-500 és BDS-700 modellek között csupán két apró különbség van: a kisebbik típus csak Wi-Fi előkészítéssel, míg a másik beépített IEEE 802.11n Wi-Fi vezérlővel rendelkezik, illetve a nagyobbikon két HDMI is van, melyből az egyik kizárólag audió tartalmak továbbítására van fenntartva, hogy a nem HDMI 1.4-es (tehát 3D-re még nem felkészített) HD-s házimozi erősítők kompatibilitása is megmaradjon.

A két lejátszó minden más tekintetben megegyezik, így mindkettőben ugyanaz a Qdeo jelfeldolgozó motor található. A Blu-ray lejátszás tekintetében nem csak a 3D támogatott, hanem a BD Live is, valamint a 2D-3D konvertálás és a hagyományos DVD-k felkonvertálása sem maradt ki a funkciók listájáról. A hálózati tartalmakat a DLNA segítségével lehet elérni, míg az internetes tartalmak között YouTube, Picasa és Flickr kliensek, valamint internetes rádióállomások, zene- és videofolyam-szolgáltatások garmadája érhető el.

Az offline tartalmak, azaz médiafájlok fogadása USB-s tárolóról lehetséges – ehhez két port is rendelkezésünkre áll – és az NTFS fájlrendszer is támogatott. A BDS-500 és a BDS-700 teljes mértékben kompatibilis 45 elterjedt formátummal, de a pontos listát egyelőre nem közölte a gyártó, ám valószínűleg mindkét termék hozni fogja az O!Play lejátszóktól ezen a téren eddig megszokott minőséget. Az új O!Play lejátszók természetesen iPhone, Android, Windows Phone 7, Blackberry vagy Symbian operációs rendszert futtató okostelefonnal távirányíthatók lesznek.

Az ASUS O!Play lejátszók megjelenése a hazai boltokban tehát december közepén, esetleg végén esedékes, de az ajánlott végfelhasználói árról egyelőre a gyártó nem adott bővebb felvilágosítást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés