Hirdetés

Az ASUS rögtön rárepült a snapdragonos Windows 10 PC-re: itt a NovaGo

A végeredmény egy könnyű és vékony, hosszú üzemidejű "convertible" notebook lett.

A Qualcomm Snapdragon Technology Summit alkalmával a gyártó bemutatta a legújabb Snapdragon 835-ös mobil PC platformot, (erről korábbi hírünkben részletesen beszámoltunk) amire számos partner fog Windows 10 S gépet építeni. A leggyorsabb az ASUS volt, a Qualcomm ugyanis a tajvani vállalat újdonságával, a NovaGo (TP370) notebookjával prezentálta a koncepciót, mely egyben az első "Gigabit LTE" képességekkel megáldott laptop, köszönhetően a szóban forgó rendszerchip X16-os LTE modemjének – amit eSIM vagy nanoSIM segítségével lőhetünk a hálózatra.


[+]

Az ASUS új készüléke egy valódi egész napos notebooknak mondható, ugyanis 52 Wh-s akkuja 22 órás üzemidőre elegendő, tehát sokaknak valóban elég lehet egy nap egyszer tölteni. Maga a masina egyébként kicsi és könnyű, teljesen visszahajtható érintőkijelzője 13,3"-es (Full HD felbontású, IPS paneles, széles betekintési szögekkel, 100% sRGB lefedettséggel, 1024 nyomáspont megkülönböztetésre alkalmas ASUS Pen támogatással), a tömeg pedig 1,39 kilogrammnál tetőzik, míg a ház vastagsága bezárt állapotban 14,9 milliméter.


[+]

Ami magát a hardvert illeti, az említett 4+4 magos, Snapdragon 835-ös SoC-on az Adreno 540-es IGP dolgozik, az egészhez pedig hozzácsaptak felszereltségtől függően 4 vagy 8 GB RAM-ot. A háttértár memóriaalapú, UFS 2.0 szabványú, tárkapacitása pedig 64, 128 vagy 256 GB lehet – az első csak a 4 GB RAM-mal szerelt, utóbbi kettő pedig csak a 8 GB RAM-ot tartalmazó gépekhez érhető el. Természetesen a NovaGo-ban minden egyéb szükséges kiegészítő hardver helyet kapott, így van AC-s Wi-Fi, sztereó hangszóró, microSD kártyaolvasó, webkamera, egy pár USB 3.1 Gen 1 Type-A csatlakozó, HDMI kimenet és 3,5 milliméteres jack audiokimenet is. Az operációs rendszer, ahogy említettük, a Windows 10 S, ami főként a Microsoft Store-ban található programokra támaszkodik az ARM alapok miatt, de a hagyományos 32 bites Windows programok futtatása is megoldott (a 64 bitesekről viszont le kell mondani).


[+]

Az ASUS újdonsága első körben azokban az országokban jelenik meg, ahol sikerült a mobilszolgáltatókkal szerződést kötni (jellemzően ez az Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Olaszország, Franciaország, Németország, Tajvan, Kína területén található szolgáltatók egy részét jelenti), egyelőre további információk a pontos megjelenéssel kapcsolatban nem állnak rendelkezésre, de az ASUS számos más országban folytat ez ügyben tárgyalást. Az viszont biztos, hogy a kezdőár 599 dollár, a 8 GB-os alap gépért pedig 799 dollárt kérnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés