Hirdetés

Munkaállomásokba való alaplapot jelentett be az Asus

Az Asus hivatalosan is bejelentette új, P6T WS Professional névre keresztelt alaplapját, ami a közelgő Intel Core i7 processzorok fogadására készült. A terméket elsősorban munkaállomásokba szánják, ezt jól jelzi, hogy felszerelték két, PCI-X bővítőkártya fogadására alkalmas sínnel (pl. ASUS SASsaby 1064E vagy ASUS SASsaby M RAID), valamint két SAS porttal is. A lapon egy PCI, két tizenhatszoros és egy egyszeres PCI Express foglalat található, használatukkal egyaránt kiépíthetőek 3-way SLI és CrossFireX rendszerek is.

Felszerelték az EPU energiagazdálkodási technológiával, ami a videokártyák figyelésére és szabályozására is alkalmas, terhelésüktől függően állítja be azok feszültségét és órajelét, amivel a gyártó állítása szerint 37% energia takarítható meg. Ezenkívül monitorozza a merevlemezek kihasználtságát, és a ventilátorok fordulatszámát is automatikusan állítja.

Diagnosztikai LED kijelzője segít az esetleges problémák elhárításában. Az Asus Heartbeat folyamatosan megfigyeli a processzor, a memóriák, a videokártyák és a merevlemezek működését. Amennyiben valamelyik komponensnél hibát észlel, egy LED gyullad ki a hibás egység mellett, ami addig égve is marad, amíg a probléma elhárításra nem kerül. További hibakeresésre alkalmas kiegészítő is található a dobozban G.P Diagnosis kártya néven, melyet az alaplapon található TPM tüskékre illeszthetünk.

Express Gate kiegészítőjének segítségével az operációs rendszer betöltődése nélkül böngészhető az internet, de képnézegető és zenelejátszó programot is tartalmaz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés