Hirdetés

Asus blog: új MeMo Padek 8 és 10 hüvelyken

Az ASUS még a Computexen jelentette be a 7"-es MeMo Pad HD 7-et, valamint a 10"-es MeMo Pad FHD 10 tableteket, de a vállalat az IFA-ra is tartogatott meglepetéseket egy 8"-es, valamint egy újabb 10"-es MeMo Pad személyében.

Utóbbi, a szimplán MeMo Pad 10-re névre hallgató masina az FHD 10-zel ellentétben nem kétmagos, hanem négymagos, 1,6 GHz-es órajelen üzemelő processzorra épít, de erről többet nem árult el az ASUS, így nem tudni, hogy a felhasznált rendszerchipet ki gyártja, és a benne rejlő IGP mibenléte is kérdéses. A MeMo Pad sorozatban egyébként eddig is volt Androidot futtató 10"-es tablet, méghozzá MeMo Pad 10 Smart néven. A tízcolos modell kijelzője ezúttal nem Full HD, hanem csak 1280x800 pixel, de az IPS technológiát meghagyták, így az általánosságban vett képminőséggel nem lesz probléma. Az 522 grammos masinába ezúttal is két kamera jutott, az előlapra egy 1,2 megapixeles, a hátoldalra pedig egy 2 megapixeles darab.

ASUS MeMo Pad 10
ASUS MeMo Pad 10 [+]

A MeMo Pad 8 a nyolccolos megjelenítővel jól illeszkedik az ASUS tabletkínálatába. A kijelző szintén IPS panelt használ és 1280x800 képpont megjelenítésére képes. A 350 grammos masina belsejében ugyanolyan 1,6 GHz-re állított négymagos SoC dolgozik, konkrétan ugyanaz az ismeretlen hardver, ami MeMo Pad 10-ben, tehát a korábbi hétcolos MeMo Paddel szemben nagyobb teljesítménnyel számolhatunk. A termék az 5 megapixeles hátlapi és 1,2 megapixeles előlapi kamerát szintén a 7-es modeltől örökölte, tehát ezen a téren sikerül lefőznie az új testvért, a MeMo Pad 10-et.

ASUS MeMo Pad 8
ASUS MeMo Pad 8 [+]

Az újdonságok mindegyike alapból 8 GB-os tárhellyel rendelkezik, de a MeMo Pad 10 16 GB-os eMMC tárolóval is kapható lesz. Szerencsére mindkettő kapott microSD olvasót, így ezek tovább bővíthetők igény szerint. Szintén közös tulajdonság az ASUS SonicMaster hangtechnológia és a sztereó hangszórók, így a kategóriához képest vélhetően egész jó hangminőséget fogunk kapni. Várhatóan az üzemidővel sem lesz probléma, a 8-as esetében kilenc, a 10-esnél pedig kilenc és fél órás üzemidővel számolhatunk.

Az ASUS árakkal és pontos megjelenési dátumokkal egyelőre nem szolgált, de annyit még elárultak, hogy az újdonságokhoz opcionálisan megvásárolható lesz majd a hajtogatható, többféle pozícióba állítható TriCover tok, valamint a készülékek háromféle színben is elérhetőek lesznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés