Hirdetés

ASUS Maximus VII Impact: újabb méregzsák Mini-ITX méretben

A tajvani gyártó hamarosan tovább bővíti Z97 Express vezérlőhídra épülő alaplapcsaládját, méghozzá a Republic of Gamers családban. A Maximus VII deszkák sorából ugyanis hiányzik még a Maximus VI sorozatból már jól ismert Impact nevű modell, ami a luxuskivitelű Mini-ITX rendszerek után áhítozók számára készül.


(forrás: Expreview) [+]

Az alaplap különlegessége ugyanis, hogy a kis terület ellenére nagyon kevés dologról kell lemondani, ami egyébként a nagyobb (például normál ATX) méretkategóriába eső testvéreken megtalálható. A gyártó ugyan nem képes áthágni a fizika törvényei, ezért csodatevés helyett inkább az alaplap alkotóelemeinek okos elrendezése mellett döntöttek, ahogyan korábbi Impact modellnél is. Ez lényegében az alaplapra merőlegesen illesztett kiegészítő áramköröket jelentenek, melyek ugyanúgy képesek ellátni a feladatukat, mintha hagyományos elrendezésben lennének.


(forrás: Expreview) [+]

A gyártó nem riadt vissza komolyabb átrendezéstől, ekképpen a 8+2 fázisú VRM is egy ilyen külön kiegészítőn kapott helyet, ezzel rengeteg helyet megspórolva a CPU-foglalat és a memória környékén. Hasonló elrendezésben található meg a hátoldalon az ImpactControl II, amin megtalálható többek között a bekapcsoló- és reset gomb, a BIOS reset és a ROG Connect gombja, illetve itt szorítottak helyet a diagnosztizáláshoz elengedhetetlen post kijelzőnek is.

Közvetlenül e mögé rejtették az Impact CoolHubot, amin két darab négytűs ventilátorcsatlakozó és az LN2 mód kapcsolója található. De ezzel még a sornak incsen vége, hiszen a SupremeFX Impact II hangvezérlő is külön kártyaként van jelen, akárcsak az mPCIe Combo IV kártya, ami egyik oldalán mPCIe x1 foglalat található gyárilag behelyezett IEEE 802.11ac Wi-Fi vezérlővel töltve, míg a másik oldalán egy PCIe 2.0 x4-en csüngő M.2 foglalat várja, hogy birtokba vegyék.


(forrás: Expreview) [+]

Mindezek mellett az Intel LGA1150 foglalattal szerelt alaplapra sikerült rápréselni két teljes hosszúságú DDR3 foglalatot, egy PCIe 3.0 x16 sínt, illetve négy darab SATA 6 Gbps portot, Intel Gigabit Ethernet kontrollert, valamint HDMI és DisplayPort képkimenetet, 4-4 USB 3.0-s és 2.0-s kimenetet, illetve egy hagyományos PS/2 kombó portot is.


(forrás: Expreview)

A szóban forgó ASUS alaplap egyelőre nincs forgalomban, így ára egyelőre nem ismert és a pontos megjelenésről sincsenek információink.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés