Hirdetés

A kiterjesztett valóságban hisz az ASUS

A kiterjesztett valóságra a világ azóta figyel, amióta a Microsoft bemutatta a HoloLenset. Utóbbi azonban a következő évben csak a fejlesztőknek lesz elérhető, és ez a csomag is 3000 dollárba kerül, ami valljuk be nem kevés pénz.

Úgy néz ki azonban, hogy nem csak a Microsoft, hanem az ASUS is lát fantáziát a kiterjesztett valóságban legalább annyira, hogy egy saját eszközzel lovagolják meg a lehetőségeket. A konkrét termék érkezését Jerry Shen, a vállalat elnök-vezérigazgatója meg is erősítette a CNET számára, illetve elmondta azt is, hogy a kiterjesztett valóság fontos szerepet játszik majd az emberek életében.

Sajnos magáról az eszközről semmit sem tudni. A kiterjesztett valóság nehézsége ugyanakkor nem a hardver, hanem a szoftver, így az ASUS nagy fába vágja a fejszéjét. A megfelelő tartalom és szoftvercsomag kifejlesztése ugyanis nagyon drága. Az ASUS számára is reálisabb lehetőség a Microsoft partnereként dolgozni, mintsem teljesen saját alapokra építkezni, hiszen így csökkenthető a projekt amúgy rendkívül magas kockázati tényezője.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés