Hirdetés

Teljesen passzív lett az ASUS 6 wattos CPU-val érkező minigépe

Az RGB-s fénydióda implementálását ezúttal nem a divatnak megfelelni akarás, hanem a hideg ráció indokolta.

Az ASUS egy passzív minigépet mutatott be, ami Intel N100, N200 vagy Celeron N4500 processzorral választható, és az ExpertCenter PN42 nevet kapta.


[+]

Míg a 127,5 x 123 x 57,6 mm-es méretekkel rendelkező megoldás az előbbi CPU-k esetén egy 16 GB-os modulokat még elfogyasztó SO-DIMM DDR4-3200 foglalattal és Wi-Fi 6E/Bluetooth 5 egységgel jön, addig az utóbbival szerelve megduplázódik a RAM slotok száma (s persze a kapacitás), a támogatott effektív órajel 2933 MHz-re csökken, illetve a Wi-Fi 6E szimpla Wi-Finek adja át a stafétabotot.


[+]

Az Intel UHD Graphics IGP-t használó vas M.2 2280-as csatolója x4-es PCI Express 3.0 interfésszel dolgozik, és legfeljebb 2 TB-os meghajtót tud kezelni, miközben a vezetékes hálózatra 2,5 gigabites Ethernet segítségével léphetünk fel, mely portból egy másodikat is kérhetünk a hátoldalra.


[+]

A masina frontján két USB 3.2 Gen2 Tyep-A kapu, egy mikrofonbemenet, egy kombójack, valamint egy infravörös szenzor található, a hátulján pedig egy 1.4-es DisplayPort, egy HDMI kimenet, két USB 3.2 Gen1 Type-A és három USB 2.0 konnektor sorakozik az említett LAN csatlakozó(ko)n, meg egy konfigurálható aljzaton (COM, D-Sub, HDMI 1.4 vagy DisplayPort alt módos USB Type-C) kívül.

A 65 wattos adapterrel táplált, kétirányú zajszűrést alkalmazó újdonság készülékháza újrahasznosított műanyagokból van, az SSD-t szerszámok nélkül cserélhetjük, és az RGB-s bekapcsológombja különböző hibákat jelző diagnosztikai LED-ként funkcionál. A barebone árképzéséről egyelőre nem nyilatkozik a gyártói oldal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés