Hirdetés

ASUS CUV4X versus Procomp BIS2M

A SavageGamers oldalán feltűnt egy (két) alaplap küzdelem kronológiája.. pontosabban alaplap párbajba bújtatott chipset csatát szemlélhetünk. A két versenyző az ASUS CU4VX és a Procomp BIS2M, azon belül is a VIA Apollo Pro133A és az Intel i815E chipset-je. Egy kis ízelítő:

(...) Egy pár szót az integrált audióról: meglepően normális viselkedést tapasztaltam, nem okoztak instabilitást. Minőségük persze nem éri el mondjuk egy SB Live! szintjét (bár az Asus-on levő CS4299 chip igen), de két hangszórón, olcsóbb aktív hangfalakkal megfelelőek (végül is a Crystal (Asus) és az Analog Devices (i815) finoman szólva nem kis nevek a hangchip készítők között). Az Intel éppen licenszeli a QSound 3D algoritmusát, így elképzelhető, hogy a jövőben ezek is megjelennek a driverekben (természetesen software, de nem túl nagy a CPU terhelése).

(...) Aki nem akar tuningolni az mindkét alaplapban megbízható társra lelhet, megfelelő memóriával az Asus néhol jóval gyorsabb, de a Procomp termékét is nyugodt szívvel ajánlom, főleg árát figyelembe véve. Tuningolásra jelen formájában egyik lap sem ajánlható, ha viszont az Asus BIOS frissítéssel orvosolná a feszültség problémát, igen jó kis alaplaphoz juthatnánk, még elfogadható áron. A megrögzött Intel mániákusoknak csak annyit: a Via felnőtt jóval nagyobb vetélytársához, chipje legalább olyan megbízható és gyors is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Hirdetés