Hirdetés

Wi-Fi 6-tal érkezik az új, 14 hüvelykes ASUS Chromebook

Úgy fest, hogy a CX1 nevezetű masinát modernizálták kicsit.

A napokban az ASUS lerántotta a leplet a 180 fokos zsanérokkal rendelkező, felfrissített Chromebook CX1-ről (CX1400CKA), ami immáron akár négymagos Intel Pentium Silver processzorral is bezsákolható lesz. Az 1,47 kilogrammos, ezüstben és rozéaranyban készülő, Chrome OS-t futtató konstrukció mostanra dual bandes Wi-Fi 6-ot (és minden bizonnyal 5.x verziójú Bluetooth kapcsolatot) állít hadrendbe, de a masszívságából nem veszített semmit, ugyanis amellett, hogy házon belül rendesen megnyomorgatják a jószágot a strapabíróságot tesztelendő, az még mindig megfelel az MIL-STD 810H katonai szabványnak.


[+]

A rendszermemóriát, az eMMC adattárat és a 14 hüvelykes, Full HD-s kijelző részletes specifikációit illetően egyelőre még nincsenek konkrétumok (a gyártó honlapján listázott vas régebbi modell), de a Type-C-s adaptert használó megoldás legfeljebb 12 órás üzemideje ismert. Természetesen a Google Voice Assistant támogatását sem nyugdíjazták, így az e-mailek küldése, a kalendáriumunk elérése, a különböző dokumentumok keresése, a zenehallgatás vagy éppen otthoni okoseszközeink dirigálása hangvezérléssel egyaránt kivitelezhető.


[+]

A még kérdéses árazású, két USB Type-C csatolóval, két USB 3.0 kapuval, egy 3,5 mm-es kombójackkel és microSD szabványú kártyaolvasóval megspékelt notesz leendő vásárlói egy évre szóló, családdal megosztható Google One előfizetést zsebelhetnek be grátiszba, amiben egyebek mellett benne foglaltatik 100 GB felhős tárhely is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés