Hirdetés

ASUS HDMI stick érkezik Chrome OS alapokon

Az ASUS számára nem új a Chrome eszközök piaca, és úgy tűnik továbbra is látnak benne fantáziát. Erre kiváló példa, hogy a Chromebookok után végre piaca dobják a Chrome OS-t futtató HDMI sticket, amelyet már az év elején a Google-lel közösen már megszellőztettek. A Chromebit CS10 néven futó újdonság a már ismert andoridos, windowsos és egyéb stickekhez hasonlóan működik, azaz a tévé, monitor vagy projektor HDMI 1.4 bemenetére kell dugni (és külön megtáplálni) és vezetékes vagy vezeték nélküli beviteli eszközökkel párosítva teljes értékű számítógépként működik.

A 123 x 31 x 17 milliméteres méretekkel rendelkező, 75 grammos Chromebit belsejében ARM architektúra dolgozik, egészen pontosan egy négy darab Cortex-A17 magból és Mali-T764 IGP-ből álló Rockchip RK3288-C SoC, 2 GB LPDDR3 memória és 16 GB eMMC tároló képezi a platform alapját, amihez hozzácsaptak egy IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s kombót. Külső eszközök, például egér és billentyűzet, vagy külső tárolók is kapcsolhatóak hozzá az USB 2.0-s porton keresztül.


[+]

A Google egyelőre nem definiálta, hogy milyen célcsoport számára kívánja értékesíteni a Chromebitet, de vélhetően a Chromebit vásárlók ugyanazon körből fognak kikerülni, akik vagy ahol már használják a Chromebookokat is használják. Mindenesetre a 85 dolláros ár ütőkártya az ASUS kezében, hiszen jóval olcsóbb mint a windowsos konkurensek, igaz a tudását tekintve is legalább ennyivel szerényebb.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés