Asus blog: saját tesztprogrammal állt elő a cég

Az ASUS-t a felhasználók elsősorban a hardverekről ismerik, és talán senkinek sem fordult meg a fejében, hogy egyszer a vállalat bemutat egy saját fejlesztésű tesztprogramot. Realbench azonban minden eddigi elképzelésre rácáfolt. Persze a vállalat nem akar versenyezni a nagyokkal, így a teljesen ingyenes alkalmazást csupán azért fejlesztették, mert nem voltak elégedettek az aktuális tesztprogramokkal. Ez jórészt szubjektív szemlélet, de tekintve, hogy a Realbench nyílt forráskódú szoftvereket vesz alapul, érdekes alternatíva lehet.

A jelenlegi v1.1-es verzió három tesztet kínál. Az Image Editing a GIMP programra épül és képszerkesztéssel kapcsolatos feladatokat futtat, továbbá képes kamatoztatni az SSE4.2 utasításkészlet tudását is. A H.264 Video Encoding gyakorlatilag a Handbrake tömörítő algoritmusára épít és az AVX utasításkészletet is kihasználja. Ezek mellett a Multitaszkingopció fájltömörítést tesztel eközben pedig a rendszer egy videó lejátszásán szorgoskodik a DXVA 2.0 API-n keresztül. Természetesen az adott konfiguráció eredményét pontozza a program, amit meg is lehet osztani az ASUS weboldalán keresztül. A Realbench tartalmaz még egy stabilitástesztet is, amivel a tuning tesztelésénél jöhet jól.


[+]

Az ASUS tesztprogramja csak 64 bites Windows 7, 8 vagy 8.1 operációs rendszeren működik, mivel a vállalat szerint ma már csak erre a területre érdemes koncentrálni. A Realbench v1.1 az alábbi weboldalról tölthető le, és bármelyik cég hardverén lefut, tehát nem szükségesek ASUS termékek hozzá. A cég a nyílt forrású szoftverekből szerzett forráskódot sem módosítja, így senkit sem ér hátrányos megkülönböztetés. Fontos információ még, hogy az aktuális verzió csak a kezdet, ugyanis az elkövetkező hónapokban érkezik a 2.0-s verzió is, ami már grafikai és OpenCL teszteket is tartalmazni fog, illetve nem kizárt, hogy az IO alrendszert is munkára fogja a cég.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények