ASUS blog: notebookhordozók mindenféle méretben

Ha notebookunkat rendeltetésszerűen – tehát mobil eszközként – használjuk, szükség lesz hozzá egy jó táskára is.

Válltáska, notebookhuzat – ha csak arra keresünk eszközt, hogy noteszgépünket reggel elvigyük a munkahelyre, délután meg haza, akkor ennyi elég is. De ha a munkahely egy konferencia, ahol egész nap járkálni és menet közben dolgozni kell, vagy ha egy háromnapos kiküldetésre megyünk, akkor már nem lesz megfelelő egy ilyen szuperkönnyű megoldás, érdemes átállni egy komolyabb, notebookok hordozására is optimalizált hátizsákra. Mutatunk erre két példát!


ROG Archer Weekender 17 [+]

A komolyabb, ügyesebb pakolóknak akár egy munkahétre is elegendő tárolóhelyet kínál a ROG Archer Weekender 17, mely már inkább egy hátra is vehető bőrönd, mintsem klasszikus hátizsák. A mellékesen válltáskaként is hordható Weekender több mint 32 literes kapacitást és rengeteg külső és belső rekeszt kínál, melyek között praktikusan szét lehet osztani a ruhákat, technikai kiegészítőket, még egy hőszigetelt zsebe is van élelmiszer, ital számára. A kívül vízlepergető Cordura 610D-ből készült táskát alaposan kipárnázták, és hátrészét is úgy alakították ki, hogy hátizsákként hordozva – amennyire csak lehet – kényelmes legyen.


ROG Archer Backpack 17 [+]

Ha csak pár napos eseményről, hétvégi partiról van szó, akkor az alapvetően vloggereknek tervezett ROG Archer Backpack 17 is elég lehet, mely sokkal inkább követi egy klasszikus hátizsák formáját. 22 literes összkapacitással rendelkezik, és ezt is úgy alakították ki, hogy bepakolt eszközök, tárgyak minél könnyebben elérhetőek legyenek.

Fő rekesze a táska teljes hosszában nyílik, így nem kell egy keskeny nyíláson át kotorászni. Felül egy külön rolltop módon zárható, tehát méretében rugalmas zseb várja mondjuk a kulacsot, pénztárcát, akciókamerát, apróbb kiegészítőket. Alul pántokat találunk, ezekre a fotósállványt csatolhatjuk fel, oldalra pedig egy kisebb drón is rögzíthető. Belső része egyébként tépőzáras, áthelyezhető „válaszfalakkal” rendelkezik, könnyű tehát az aktuális igényekhez igazítani.


ROG SLASH Sling Bag [+]

Az Archereket kifejezetten a nagyobb utazásokhoz tervezték, a SLASH szériát viszont a mindennapi használatra szánták, melynek legkisebb tagja a Sling Bag. Ez egy 29 x 20 x 6 cm-es, műbőrből készült, vaskos csattal ellátott válltáska, melynek két nagyobb és egy vízlepergető zipzárral ellátott kisebb zsebe van. Méretéből adódóan elsősorban jól hordozható tabletek, okostelefon, kisebb kompakt kamerák, iratok hurcolására vethető be, nem húzza le a vállunk és még jól is néz ki!


ROG SLASH Classic Messenger Bag [+]

A klasszikusnak mondható „messenger” vonalat a simán csak Classic Messenger Bagnek nevezett nagyobb testvér képviseli, ez már 440 x 300 x 100 mm-es mérettel rendelkezik, tehát egy nagyobb noteszgépet is elrejthetünk benne. A ráhajtható fedéllel és csattal védett belső rész mellett elöl egy kívülről elérhető, zipzáros zsebe is van, ide jöhet például a bérlet, zsebkendő, tehát minden olyasmi, amire gyakrabban szükségünk lehet, de egy kisebb, rejtett zsebet találunk a fedél belső oldalán is. A Messenger Bag tervezésekor gondoltak a hosszabb utakra is, ezért a táskát fel lehet fűzni a bőrönd fogantyújára, illetve van hátul egy széles, zipzárral záródó zsebe is, amibe a dokumentumok kerülhetnek.


ROG SLASH Multi-use Drawstring Bag [+]

A sorozat harmadik tagját nem notebookok hordozására tervezték, hanem egy klasszikus laza hátizsák, 19 literes űrtartalommal, erős, hálós szövetből. Alapvetően egy „tornazsák”, de van rajta két külső zseb is, melybe azokat a dolgokat pakolhatjuk, amelyeket könnyedén, keresgélés nélkül szeretnénk elérni. Ezek egyébként egy külön egységet képeznek, amit levehetünk, és kis válltáskaként hordhatjuk. A fő táskában belül egy vízálló zipzáras kis zsebet is találunk például iratoknak, telefonnak és más kisebb, érzékenyebb tárgyaknak.

A SLASH szériából egyébként hamarosan érkezik a második generáció, és az Archer család magyaroszági megjelenése sincs már messze, úgyhogy érdemes figyelni a ROG hazai közösségimédia-felületeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS