Hirdetés

ASUS B85M-Gamer alaplap: kis igények játékosoknak microATX méretben

Az ASUS ROG részlege egy újabb alaplapot mutatott be, amit kifejezetten a vékonyabb pénztárcával rendelkező, tuning iránt nem érdeklődő vásárlóknak szánnak, de az újdonságot még a nemrég bemutatott Pro Gamer sorozatnál is lejjebb pozicionálják. Az Intel B85 vezérlőhídra épülő B85M-Gamer típusjelzésű alaplapot kifejezetten az LGA1150 foglalatos Pentium, Core i3, esetleg olcsóbb Core i5 processzort, valamint középkategóriás VGA-t vásárlók igényeihez szabták, és ezen belül is az elérhető legjobb ár/teljesítmény elérését tűzték ki célul.


[+]

A fekete NYÁK-ra épülő, négyfázisú Digi+ tápellátóval felszerelt alaplap microATX formátumú, így kisebb házakban is elfér, de ennek megfelelően be kell érni egyetlen PCI Express x16 és két darab PCI Express x1 slottal, míg a DDR3 memóriák a négy darab foglalatba helyezhetők. A tervezők összesen hat SATA csatlakozónak szorítottak helyet, ebből kettő a SATA 3 Gbps, négy pedig a SATA 6 Gbps szabványnak felel meg.


[+]

A hátoldalt sem szórták teli, de itt található a LanGuard túlfeszültségvédővel ellátott Gigabit Ethernet kivezetés a D-Sub és HDMI kijelzőcsatlakozókkal egyetemben. Ezeken felül két darab PS/2 port és két darab USB 2.0 és ugyanennyi 3.0-s kivezetés látható itt, de utóbbiakból az alaplapi kivezetéseket is felhasználva összesen rendre 4-6 darabot kínál a B85M-Gamer. Ugyanitt látható el a szintén integrált integrált, a NYÁK-on szokásos módszerrel elszeparált, fejhallgató erősítővel és ELNA kondenzátorokkal kiegészített nyolccsatornás SupremeFX (Realtek ALC1150) hangvezérlő kivezetései is.


[+]

Az ASUS egyelőre az újdonság árát nem hozta nyilvánosságra, de egyértelműen olcsó megoldással van dolgunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés