Hirdetés

Az ASUS bemutatta a piac leggyorsabb VGA-ját, az ARES III-at

Az ASUS ismét elővette a ROG (Republic of Gamers) termékcsaládot, amelybe már számos egyedi VGA tartozik. Ezúttal is a leggyorsabb termék megalkotása volt a cél, amit ismét sikerült abszolválni.

A kiindulási pont az áprilisban megjelent, általunk is tesztelt AMD Radeon R9 295X2 szolgáltatta, mely már eleve a leggyorsabb VGA a piacon, és az ASUS is kínál ilyen megoldást, de a vállalat ezzel nem elégedett meg, így elkészült az ARES III, ami még gyorsabb lett, és persze megvásárlásakor is nagyon zsebbe kell nyúlni.

Az ARES III szinte minden porcikájában a fentebb említett Radeon R9 295X2-t másolja, így technikai szempontból az egyetlen lényeges különbség, hogy a nyomtatott áramköri lapon található két darab Hawaii cGPU nem 1018, hanem 1030 MHz-es magórajelen üzemel. Más eltérés az AMD referenciamodelljéhez képest nincs.

Azért az ARES III esetében a technikai paraméterekhez képest mindenképp extra, hogy három darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozó található rajta, illetve 16 fázisú tápáramkört kapott, amelyet a DIGI+ VRM funkció kezel, a megbízhatóságáról pedig a Super Alloy Power alkatrészek gondoskodnak. Ezzel 600 watt közelébe emelkedhet a fogyasztás, ami elviekben komolyabb tuningra ad lehetőséget a Radeon R9 295X2-höz viszonyítva.

Az ARES III különlegessége még a hűtőrendszere. Az ASUS teljesen a víz erejére épít, így egy egyedi vizesblokk található a kártyán. Ennek megfelelően az újdonságot csak akkor szabad megvenni, ha az adott PC-ben kiépített vízhűtés van.


[+]

Mivel az ARES III árban leginkább a GeForce GTX Titan Z-hez lesz közel, így az ASUS nem a Radeon R9 295X2-höz hasonlítja. A vállalat mérései szerint az ARES III a Battlefield 4-ben 4K-s felbontásban 33%-kal gyorsabb az NVIDIA csúcsmodelljénél. Az eredeti Radeon R9 295X2-höz képest persze már nincs ekkora előnye, hiszen utóbbi VGA is részesül a Mantle API által biztosított rendkívül hatékony több GPU-s skálázódásból, de pár százalékkal az AMD hivatalos csúcskártyájánál is tempósabb.

Az egy HDMI, DVI és DisplayPort interfésszel rendelkező ASUS ARES III-ből összesen 500 darab készül, tehát limitált példányszámú termékről van szó, ám az árcéduláról még nem beszélt a vállalat, de ezen a ponton semmi jóra nem érdemes számítani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés