Hirdetés

Itt az ASRock inteles csúcslapja a Z590-es platformon

Az EVGA Dark és ASUS Apex deszkákkal versenyre kelő, jó öreg OC Formula széria gyarapodott egy kortárs modellel.

Az ASRock egy Comet és Rocket Lake processzorok számára készített tuninglappal, a dupla BIOS-szal érkező Z590 OC Formulával gyarapította kínálatát, amelynek dizájnját az ismert órajelmágus, Nick Shih jegyzi. Az E-ATX formátumú megoldás 12 rétegű nyomtatott áramköri lapján 16 fázisos Dr.MOS VRM trónol, amit egy kisebb ventilátorral, illetve egy hővezető csővel megtámogatott bordapár hűt.


[+]

A két DIMM slotba legfeljebb 64 GB-nyi DDR4 memóriát pakolhatunk, egészen 5600 MHz-es effektív frekvenciáig bezárólag, miközben különféle bővítőkártyáinkat három x16-os (amelyekből kettő 4.0-s, egy pedig 3.0-s) és két x1-es (2.0-s) PCI Express sín várja. A háttértárolókat három M.2 interfészbe (egy PCI Express 4.0-s és két PCI Express 3.0/SATA-s), illetve 8 SATA portba csatlakoztathatjuk, míg a hálózati fronton egy Intel i225V vezérlős, 2,5 gigabites és egy Intel i219 kontroller hajtotta, gigabites Ethernet anya, valamint egy M.2 Key E Wi-Fi 6/Blutooth 5.2 modul teljesít szolgálatot. Kedvenc muzsikáink egy leválasztott, ESS SABRE 9218 DAC-kal megtoldott, nyolccsatornás Realtek ALC1220-as hangkodek interpretálásában szólalnak meg.


[+]

Természetesen a tuningosok életét megkönnyítő fedélzeti kezelőszervek sem hiányoznak az újdonság repertoárjából, amelyek a 24 tűs tápcsatlakozó környékén vertek tanyát. Van itt power, reset, retry és Safe Boot gomb, három gomb Nick Shih OC profiljainak, +/- gombok az órajel állításához, Slow Mode, LN2 Mode és PCI Express sávokat aktiváló/deaktiváló kapcsolók, LED-del kiegészített Dr. Debug funkció, V-Probe feszültségmérő pontok, OLED kijelző – minden, mi szem-szájnak ingere.

A hátlapi, fixált pajzsú I/O szigeten két PS/2 port, egy USB 3.2 Gen2 Type-C, három USB 3.2 Gen2 Type-A és négy USB 3.2 Gen1 Type-A konnektor, két antenna csatoló, egy BIOS flashback, egy BIOS választó és egy Clear CMOS gomb állomásozik a két RJ-45 aljzat, az optikai hangkimenet és az aranyozott audio jackek szomszédságában. Látható, hogy nincs videokimenet, így az integrált GPU-k alapból nem támogatottak, feltétlenül szükségünk lesz dedikált videokártyára vagy legalább egy bővítőhelyhez csavarozható kimenetre. Az árazást egyelőre nem tudni.

Előzmények

Hirdetés