Hirdetés

Hamarosan jön az ASRock első Taichi sorozatú VGA-ja

A leginkább alaplapjairól ismert gyártó csúcsmodellje valószínűleg az ASUS ROG és Gigabyte AORUS megoldások közvetlen ellenfele lesz.

Az ASRock elkészült az új zászlóshajójával a videokártyák frontján, név szerint a Radeon RX 5700 XT Taichivel, melynek hűtési dizájnjával az idei Computex folyamán már találkozhattak a szemfülesebbek, ám azóta a nyomtatott áramköri lap is deviált a referenciától. A grafikus vezérlőt három slotos, háromventilátoros hűtővel szerelték fel a tervezők, a blokk maga pedig alumíniumból készült. A középső légkavaró kapott néhány fénydiódát, illetve a burkolat tetején egy valós idejű monitorozáshoz használható LED kijelző csücsül, miközben a Taichi fogaskerék mintájából még a backplate-re is került.


(forrás: VideoCardz.com) [+]

A NYÁK jól láthatóan magasabb a referenciánál, és a VGA két darab, 8 tűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül veszi fel a működéshez szükséges energiát. A két BIOS megléte ("OC BIOS" és "Silent BIOS") igazán üdvözítő, főleg, hogy egy pöcökkel tudunk a kettő között váltani, és mindkettő képes leállítani a ventilátorokat, ha éppen nincs terhelés. A felhasználói kontroll kiterjesztésének nevében a fényorgona is kapott egy dedikált kapcsolót – már csak az órajeleket kellene tudni, de ezeket egyelőre még homály fedi.


(forrás: VideoCardz.com) [+]

A kimeneteket illetően sem áll rosszul az újdonság szénája, hiszen négy darab 1.4-es DisplayPortot, továbbá két HDMI 2.0b aljzatot találhatunk a kártya I/O részlegén. Üröm az örömben, hogy a piaci start pontos dátuma, valamint a leendő fogyasztói ár még kérdéses.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés