Az ASRock be is mutatta, meg nem is saját Radeon RX 6700 XT verzióit

Három új kártyával támadja a piacot az ASRock, a legfontosabb specifikációkat viszont még nem akarják elárulni.

Az ASRock három, Navi 22 GPU-ra épülő AMD Radeon RX 6700 XT változatról rántotta le a leplet, ezt viszont sajnos szó szerint kell érteni, ugyanis a kártyák képekről leszűrhető információin kívül nem sok egyéb adat látott napvilágot.

Radeon RX 6700 XT Phantom Gaming D 12GB OC
Radeon RX 6700 XT Phantom Gaming D 12GB OC [+]

Azt azért sejtjük, hogy a fém kerettel és backplate lemezzel ellátott Radeon RX 6700 XT Phantom Gaming D 12GB OC és Challenger Pro 12GB OC mindegyike 12 GB memóriával, illetve a 2581 MHz-es referenciánál magasabb órajelen fog dolgozni, az azonban egyelőre nem publikus, hogy ez pontosan mit takar. Mindkét kártyát egy három ventilátoros rendszer hűti, amely csak egy bizonyos terhelést elérve lép működésbe, előbbi középső légkavarója pedig ARGB LED-eket is kapott egy, a felső élen található betéttel együtt. A kártyát egyfajta, Polychrome rendszerrel kompatibilis RGB kontrollerként is használhatjuk, ugyanis találunk rajta egy háromtűs RGB kivezetést, amelyre például LED szalagot is köthetünk, továbbá helyet kapott még a kártyán egy kétállású kapcsoló is, ennek segítségével a kártya minden fényét lekapcsolhatjuk.

Radeon RX 6700 XT Challenger Pro 12GB OC
Radeon RX 6700 XT Challenger Pro 12GB OC [+]

A fenti két modellel ellentétben az RX 6700 XT Challenger D 12GB kettő helyett egyetlen nyolctűs tápcsatlakozóval és valószínűsíthetően a referenciával megegyező órajelekkel érkezik, épp ezért ventilátorból kettő is elég a – remélhetőleg – hatékony hűtéshez. Erre a kártyára már nem kerültek RGB fények, ami már-már ritkaságszámba megy, reméljük, ez az árcédulára is pozitív irányba hat.

Radeon RX 6700 XT Challenger D 12GB
Radeon RX 6700 XT Challenger D 12GB [+]

Szomorú, hogy egy három grafikus kártyáról szóló hírben a legtöbb karakter az RGB rendszer elemzésével megy el, de nincs mit tenni, úgy tűnik, lassan már egy videokártya specifikációit is ugyanúgy az utolsó pillanatig kell rejtegetni, ahogy az F1-es szezon előtti teszteken szokás az autókat. Talán mondanunk sem kell, hogy a piacra kerülés ideje és a várható árazás egy ideig még szintén titok marad.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés