Hirdetés

Meghozta a combosabb Arc duóját az ASRock

Az A750 és A770 dizájnokra épülő VGA-k egy váratlan kijelzőkimenetet is felkínálnak.

Az Intel szeptember végén jelentette be az Arc A770 és A750 jelzésű VGA-kat, amelyek meg is érkeztek, és a gyári kivitel mellett a nyugati piacokra az ASRock kínál majd egyedi megoldásokat.

A szóban forgó hardverek főbb paramétereit az előbbi linkelt hírek már ecsetelik, de az ASRock élt némi gyári tuninggal is, így az Arc A770 Phantom Gaming modell 2100 helyett 2200 MHz-es, míg az Arc A750 Challenger OC változat 2050 helyett 2200 MHz-es maximális magórajelet kínál.

ASRock Arc A770 Phantom GamingASRock Arc A770 Phantom Gaming ASRock Arc A770 Phantom Gaming [+]

Mindkét, 8 GB-nyi VRAM-mal ellátott modell igencsak méretes hűtést kapott, illetve a tápellátást két darab 8 tűs konnektor biztosítja. Utóbbi párosításra igazából nem lenne szükség, de a további tuningot segíti a felvehető extra energia.

ASRock Arc A750 Challenger OCASRock Arc A750 Challenger OC ASRock Arc A750 Challenger OC [+]

A kijelzőkimenetek tekintetében nagyon érdekes döntés született. Gyárilag az Arc A sorozat nem támogatja natívan a HDMI 2.1-et, de egy nyomtatott áramköri lapra szerelt PCon segítségével ezt megoldotta ASRock, így ez az interfész a DisplayPortból van átalakítva. Erre érdemes figyelni, mert ilyen formában az Arc A770 Phantom Gamingen nincs natív HDMI kimenet, csak három DisplayPort 2.0 és egy Displayportból formált HDMI 2.1. Ez azért lényeges, mert maga az átalakítás nem feltétlenül problémamentes, noha az esetek nagy többségében nem okoz gondot. Ha valaki tudja, hogy biztosan natív HDMI-re lesz szüksége, akkor választhatja az Arc A750 Challenger OC modellt, ami két DisplayPort 2.0, egy DisplayPortból származtatott HDMI 2.1 és egy natív HDMI 2.0a kimenetet kínál.

Az ASRock a fejlesztéseit az Intel ajánlott fogyasztói árain adja, vagyis a teljesítmény függvényében 289 és 329 dollárért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés