Hirdetés

Alacsony fogyasztású Acer egybegép a porondon

Az Acer bejelentette, hogy érkezik az Aspire ZC-605 névre keresztelt egybegép, melyet a vállalat elsősorban otthoni felhasználásra szán, de az irodában is megállhatja a helyét, illetve a paramétereit ismerve főleg ide ajánlott. A 19,5 hüvelykes, LED-es háttérvilágítással rendelkező kijelző 1600x900 pixeles natív felbontás megjelenítésére képes, továbbá a 90 fokos vízszintes és 65 fokos függőleges betekintési szögekkel rendelkező panel fényerőssége 200 cd/m², statikus kontrasztaránya 600:1-hez, míg válaszideje 5 ezredmásodperc.

A 492,9 x 369,5 x 58,7 mm-es kiterjedésű, 8 kg-os termék belsejében az Intel HM70-es vezérlőhídja teljesít szolgáltatott, melyhez két processzor közül lehet választani a Pentium 2117U és Celeron 1007U személyében. Mindegyik 17 wattos TDP osztályba sorolt megoldás kétmagos, és rendre 1,8 GHz-es, illetve 1,5 GHz-es órajelen üzemelnek. Az integrált HD Graphics vezérlő sebessége is megegyezik, így az 350 MHz-es magórajelen dolgozik 1 GHz-es turbó mellett. A Core szériás processzorokhoz képest a Pentium és Celeron rendszerek jellemzően alaposan lebutítottak, így nem érhető el az AVX utasításkészlet, a Clear Video HD és a Quick Sync Video szolgáltatás, valamint az InTru 3D kezelése sem megoldott.

A DDR3 szabványú rendszermemória kapacitása maximum 16 GB lehet, és ezt két darab kétcsatornás módban üzemelő memóriamodul biztosíthatja. Az adattárolásról egy 500 GB-os vagy egy 1 TB-os merevlemez gondoskodhat, az optikai meghajtó szerepét pedig egy DVD-író tölti be. A rendszer természetesen fel van készítve az IEEE 802.11a/b/g/n-es Wi-Fi kommunikációra, és két-két darab USB 2.0-s és 3.0-s, illetve egy Gigabit Ethernet porttal rendelkezik. Emellett a 65 wattos tápegységgel dolgozó Aspire ZC-605-öt Bluetooth 4.0-s modullal, kártyaolvasóval, 1 megapixeles webkamerával és sztereó hangszórókkal (Dolby Home Theater v4.0) is felszerelték a tervezők. Természetesen az egér és a billentyűzet alaptartozék.

A Windows 8 vagy FreeDos operációs rendszerrel rendelhető LCD-PC forgalmazása hamarosan megkezdődik, az ajánlott fogyasztói árat azonban nem hozta nyilvánosságra a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Hirdetés