Hirdetés

Megjelent az Arduino Wi-Fi-s RP2040 kártyája

A vállalat fiókáján Bluetooth, mikrofon, IMU szenzor és 13 LED ugyancsak található a micro USB konnektor társaságában.

Megérkezett az Arduino RP2040-es rendszerchippel operáló mikrokontroller kártyája, ami az első hivatalos Raspeberry Pi Pico alternatíva fedélzeti Wi-Fi-vel. Az újdonság a Nano RP2040 Connect nevet kapta, és ugyanaz a 264 kB SRAM-mal és 16 MB-nyi off-chip flash memóriával megtámogatott, 133 MHz-en ketyegő, 32 bites, kétmagos ARM Cortex-M0+ processzor dolgozik rajta, mint az aprócska "málnán".

A hasonlóságoknak ezzel vége; a leglényegesebb különbség az u-blox NINA-W102 lapka révén implementált Wi-Fi, illetve 4.2-es Bluetooth BLE modul, amit a gyártó korábbi termékein már láthattunk az elmúlt években. Ennek megléte azt jelenti, hogy a 43,18 x 17,78 mm-es csöppség bármiféle kiegészítő nélkül bevethető IoT projektekben, de a beépített, hangalapú aktivációhoz/hangfelismeréshez használható mikrofon, vagy az integrált inerciális mérőegység (IMU) sem elhanyagolható differencia.

A GPIO részlegen 22 digitális tüske (amelyek közül néhány kettős feladatot lát el UART-hoz, valamint az SPI és I²C kommunikációhoz) és 8 analóg input van. Szoftveres oldalról a megszokott opciókkal rendelkezünk; támogatott az Arduino IDE (beleértve a 2.0-s verziót), a MicroPython, illetőleg a cég felhős platformja és IoT Remote applikációja. A friss jövevény 22 euróért már kosárba rakható (ráadásul egy ingyenes OpenMV lincenc is a csomag részét képezi), akinek pedig nincs szüksége a pinekre, 1 eurót lefaraghat az összegből.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés