Hirdetés

Az Arctic MC101 médiacenter már az új AMD Trinity APU-ra fog építeni

A tavaly ősszel a szerkesztőségben vendégeskedő első Arctic HTPC, az MC001 egészen jól vizsgázott, mely teljesítményt egy „TETSZETT” plecsnivel honoráltuk is. Most pedig úgy tűnik, hogy a gyártó rákapott a médiacenterek ízére, ugyanis bejelentette, hogy hamarosan érkezik az MC101-es széria, mely egyből három különböző variánssal fog rajtolni.


[+]

Érdekességük, hogy az év közepe felé érkező új AMD APU-kra, a Trinity sorozatra alapoznak, az Arctic szerint ezek hivatalos bejelentése után szinte azonnal útnak indítják majd új HTPC-iket. Az MC101 barebone-ként is elérhető lesz majd, ebben egy AMD Trinity A8 központi egység szorgoskodik a HD7640G grafikus alegységgel karöltve, mely a hírek szerint kifejezetten alacsony fogyasztásúnak ígérkezik. Így nem csoda, hogy a gyártó tökéletesen csendes hűtést ígér, nem kizárt, hogy az elődhöz hasonlóan az MC101-et is passzív hűtéssel vértezik fel. A barebone 4 GB (2x2 GB ) DDR3 1600 MHz memóriát kapott, azonban az adattárolókat és az operációs rendszert kispórolták az összeállításból.


[+]

A nem barebone verzió ehhez képest egy SATA 6 Gbps portra kötött 1 TB-os merevlemezzel (5400 rpm) és egy Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel gazdagabb. Lesz azonban egy MC101 PRO modell is, mely már AMD Trinity A10 APU-t (HD 7660G IGP-vel a fedélzeten) és 8 GB memóriát tartalmaz, valamint a merevlemez mellé az alaplapi mSATA csatlakozóba egy 128 GB SSD kerül. Minden más szempontból mindhárom modell azonos, vagyis mindegyik rendelkezik többek között IEEE 802.11 b/g/n Wi-Fi adapterrel és DVB-T TV tunerrel is.


[+]

A hátlapi I/O panel igen gazdag, az antenna és a tápcsatlakozó mellett 4 x USB 2.0 és 2 x USB 3.0 port, HDMI, optikai S/PDIF, Gigabit Ethernet aljzat és két analóg 3,5 mm-es csatlakozó sorakozik. Ezen kívül a ház egyik oldalában 4 az 1-ben memória kártyaolvasó, fejhallgató kimenet, egy USB 3.0 és egy kombinált USB/eSATA port található. Végezetül érdemes még megemlíteni a megjelenését is, hiszen a vékony készülékház formavilága abszolút szögletes, minimalista, felületét pedig szálcsiszolt alumíniummal borították, így kifejezetten elegáns hatást kelt.


[+]

Vételára egyelőre ismeretlen, ami az AMD Trinity APU aránylag messzi rajtja ismeretében nem is meglepő.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés