Hirdetés

Árcsökkentéssel válaszol az NVIDIA az új Radeonokra

Várható volt, hogy az NVIDIA nem hagyja szó nélkül a felfrissített Radeonok startját, de nagyon nem is erőltették meg magukat. Lényegében csak a GeForce GTX 660 és GeForce GTX 650 Ti Boost kapott árkorrekciót. Előbbit 199 dollárért vesztegették korábban, így az AMD Radeon R9 270X ár szerinti ellenfelének számított. A 20 dolláros árcsökkentéssel az új ár 179 dollár, ami kétségtelenül kedvezőbb képet fest, még akkor is, ha nem válik belőle ár/teljesítmény bajnok.

A GeForce GTX 650 Ti Boost esetében az 1 GB-os modellek 129, míg a 2 GB-os megoldások 149 dolláros új árat kapnak. Ezzel a két termék közre fogja a 139 dolláros AMD Radeon R7 260X-et. Erről készül egy teszt, és az értékelést már az új árak tudatában végezzük majd.

A GeForce GTX 760 és 770 ára sajnos nem változott, pedig pont arra számítottunk, hogy ezek komoly árcsökkentésen esnek át. Jelen pillanatban az előbbi termékek ár/teljesítmény aránya eléggé gyenge. Friss tesztünkből kiderül, hogy a GeForce GTX 760 nagyjából arra képes, amire az 50 dollárral olcsóbb Radeon R9 270X. Előbb-utóbb tehát mindenképp szükséges egy kisebb árcsökkentés erre a modellre is. A GeForce GTX 770 számottevően rosszabbul áll, mivel 100 dollárral drágább a Radeon R9 280X-nél, aminél ráadásul lassabb is. Ezen a szinten már komoly árváltozásra lenne szükség az NVIDIA részéről.

Egyelőre tehát a zöldek lényegében csak az AMD Radeon R7 260X-re reagáltak. Azt se mondhatjuk, hogy a vállalatot túlzottan váratlanul érte az új Radeonok agresszív árazása, hiszen ez már szeptemberben kiderült, és a teljesítmény ugyan akkor még nem volt publikus, de a kiadott paraméterek alapján gyakorlatilag lehetett arra számítani, hogy a mostani árcédulák nem lesznek elég jók. Persze bőven lehetséges, hogy az NVIDIA előbb meg szeretné nézni, hogy a piac miképp reagál a termékekre. Ha ez kedvezőtlen, akkor pár hét múlva vissza lehet térni az árváltozás mértékének belövésére. Ez egy stratégia is egyben, hiszen rengeteg nem tudatos vásárló van, akikre bőven építhet az NVIDIA.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés