Hirdetés

Árcsökkentésre szánta el magát az NVIDIA

Váratlan árcsökkentést hajtott végre az NVIDIA. A nyáron megjelent GeForce GTX 460 768 MB-os verziójának ajánlott fogyasztói ára 169 euróra csökkent, ami 20-30 euróval kevesebb az eddigi árazáshoz képest. A kereskedők visszajelzései alapján a nemrég tesztelt kártyák 1 GB-os fedélzeti tárral szerelt változata jóval kelendőbbnek bizonyul, amit az magyarázhat, hogy a kisebbik modell memóriája a játékosok körében kedvelt Full HD-s felbontás mellett nem mondható soknak, és ez kihatással van a teljesítményre is. Az árkorrekció lényegében erre a problémára jelent megoldást, hiszen nagyobb rés lesz a két termék között, ami a vékonyabb pénztárcával rendelkező vásárlók számára örömhírként fogható fel.

GeForce GTX 460 768 MB
GeForce GTX 460 768 MB: a kiválónál is jobb ár/érték arány

Érdemes megjegyezni, hogy a kitűnő ár/érték aránnyal rendelkező GeForce GTX 460 egyre nagyobb nyomást helyez az AMD-re, de a vörös oldal nem reagál a kihívásra, ami azzal magyarázható, hogy továbbra is ellátási problémákkal küszködnek. A mennyiségi nehézségekre a TSMC új gyártósorai lehetnek jó hatással, mivel a tajvani bérgyártó őszre ígérte a gyártókapacitás növelését, és ennek már meg kell hoznia a szükséges áttörést, ami remélhetőleg egy kisebb árversenyben csúcsosodik ki.


Forrás: Chiphell

Az AMD új HD 6000-es generációja is a legjobbkor kavarhatja fel az állóvizet. Ráadásul a korábban lencsevégre került, Cayman és Caicos lapkákra épülő versenyzők mellé felsorakozott a Barts is, ami az új felső-középkategóriás megoldásnak tekinthető. A kémfotón látszik a nyolc darab memórialapka, ami előrevetíti a 256 bites busz meglétét. A két tápcsatlakozóból kiindulva ez a kártya versenyezhet a GeForce GTX 460 ellen, ám a konkrét pozicionálást az árazás hiányában lehetetlen megmondani. A kiszivárgott információk szerint a Barts október végén fog startolni.


Forrás: Chiphell

Előzmények

Hirdetés