Hirdetés

Árcsökkentés: az Ati a sarkára áll

Az nVIDIA-t mint céget lehet szeretni, vagy nem szeretni, azonban tény, hogy aki manapság jó áron akar korrekt videokártyához jutni, az egyértelműen az nVIDIA-ra voksol, és GeForce2 MX-et vesz, akár már 25e ft alatt. Mindemellett a Voodoo3-as sorozat kártyáinak többsége is már kevesebb, mint 20e ft-ért kelleti magát, bár egy MX mégiscsak GeForce2-es gyökerekkel bír, míg a Voodoo3 "pár" generációval korábbi kártya.

A paletta persze mondhatni színes, mindenki találhat a pénzéért használható darabokat, a választék bővebb, mint valaha. Azonban aki eddig az Ati kártyáit részesítette (volna) előnyben, azt kellett tapasztalnia, hogy kedvenc gyártója nem igazán igyekszik versenyképes árakkal levenni őt a lábáról, az Ati kártyák egyszerűen drágák voltak, ha voltak egyáltalán.

Csak voltak?.. Igen, mert úgy fest, a kanadai cég stratégiát vált, és user friendly-bb árakkal rukkol elő hamarosan, mint hitte volna bárki. Németországban már módosítottak az árakon, a csúcs Ati vas például, a Radeon 64MB VIVO, kereken 300 márkával kerül kevesebbe, mint eddig, de az összes többi kártya is nVIDIA közeli árakon kelleti eztán magát.

Úgy fest tehát, az Ati nem hagyja annyiban, és itt is támadásba lendül. Nemrég beszámoltunk az Ati és az Intel közt létrejött megállapodásról, ami megengedi a két cégnek egymás szabadalmainak használatát, amellyel az Ati-nak igen komoly tervei vannak, hiszen a P4-hez hivatalosan csak ő készíthet eddig DDR-es chipset-et, Radeon core-ral megtámogatva.

Ráadásul a Rambus is folyamatosan kóstolgatja az nVIDIA-t, bár neki a DDR-SDRAM-ra lenne szabadalma, és ezért sarcolna meg mindenkit, akinek köze van ehhez, mindenesetre ilyen körülmények közepett az Ati-nak még bármire lehet esélye. Majdnem bármire..

Azóta történt

Hirdetés