Hirdetés

Apró tábla PC

A legtöbb Tablet PC jóval nehezebb egy kilónál, a PDA-knak nincsen beépített merevlemezük vagy nagy kijelzőjük, az mp3-lejátszók pedig csupán zenelejátszásra – esetleg -felvételre – használhatók. A Sony Vaio U-Class mindhárom típus előnyeit próbálja egyesíteni egyetlen eszközben. "Jelenleg mi gyártjuk a világ legkisebb számítógépét, amelyen Windows XP fut" – állítja a Sony. A Vaio U méreteivel vetekszik egy zsebkönyvével: 16,7 x 10,8 x 2,6 cm, ám 550 grammos súlyával körülbelül kétszer olyan nehéz.


Forrás: Heise

A készülék 5 hüvelyk képátlóval rendelkező kijelzője 800 x 600 képpontos felbontásra képes; 200 dpi felbontásával azonban jóval finomabb képe van, mint a jelenleg kapható noteszgépek kijelzőinek. A készülék vezérlése többféle beviteli eszközzel lehetséges: a PDA-knál már bevált ceruzával, gombokkal, beépített trackballal, vagy USB-n keresztül hozzácsatolt perifériákkal.

A kis gép belseje erőteljes: processzorként a Celeron M vagy a Pentium M ULV változatai kerülnek beépítésre, az Intel i855GM lapkakészletével karöltve. A videojelet az integrált grafikus mag adja. Merevlemeze 20 GB kapacitású, 256, vagy 512 MB RAM-mal körítve. A készülék rendelkezik WLAN-nal, amely az IEEE 802.11b/g szabványa szerint kommunikál a külvilággal. A Vaio U oldalán találunk USB2.0 csatlakozókat is, valamint Memory Stick és CF memóriakártyák számára nyílásokat. Igazi multimédiás eszközről lévén szó, nem hiányzik a fejhallgató csatlakozója sem. A gép dokkolóállomásán ezen felül FireWire, LAN, valamint további USB-csatlakozókat és egy VGA-kimenetet is elhelyezett a gyártó. A standard akkuval 2,5 óra az üzemidő, ám a nagyobb teljesítményű energiacellákkal akár 5 órát is szórakozhatunk.

A VGN-U50 (Windows XP Home, Celeron M 900 MHz) ára 1550, a VGN-U70 (Windows XP Pro, Pentium M 1 GHz) pedig 1800 euróba kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés