Hirdetés

Apró merevlemez, nagyobb kapacitás

A Cornice tegnap jelentette be, hogy 1 hüvelyk átmérőjű tányérokat használó, első generációs merevlemezcsaládja újabb taggal bővült: a kisméretű meghajtók immár 2 GB kapacitású változatban is hozzáférhetőek. A vállalat közleménye szerint az egy kártyapaklinál alig nagyobb diszken több mint három órányi VHS-minőségű videoanyag tárolható.

A kisméretű hordozható merevlemezeket elsősorban zenelejátszókban, digitális fényképezőgépekben és GPS eszközökben használják. A meghajtók elsődleges konkurenciáját a flash memóriák jelentik. A memóriakártyák vitathatatlan előnye, hogy a mozgó alkatrészek hiánya miatt kevésbé sérülékenyek, ám jelenleg még jóval drágábbak, mint a merevlemezek.

A piacon új szereplőnek számító Cornice tavaly júniusban dobta piacra első 1 hüvelykes merevlemezét. A vállalatnak számos erős riválissal kell megküzdenie, így az Apple iPod merevlemezét szállító Toshibával és az apró meghajtók fejlesztésében élenjáró Hitachival. A 2 GB-os modell ára 100 000 darabos éves megrendelés esetén 70 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés