Hirdetés

Apró finomításokkal mutatkozott be a Samsung új VR headsetje

A HMD Odyssey+ kényelmesebb viseletet és jobb képminőséget ígér.

A Samsung bemutatta a tavaly megjelent VR fejpántjának új verzióját. A HMD Odyssey+ nevében található egyetlen ráadás karakterből sejteni lehet, hogy nem érdemes forradalmi újításokat várni. A Windows Mixed Reality platformjára épülő headset ugyanazt a dupla 3,5 hüvelykes AMOLED kijelzőt alkalmazza, amelyek egyenként 1440x1600 pixel felbontáson üzemelnek. A Samsung azonban egy – eddig ismeretlen elven működő – trükkel eltüntette a képpontok közötti határokat, ezzel állításuk szerint a 616 PPI-s képpontsűrűséget kétszer annyinak érzékeli a felhasználó.


[+]

Az Anti-Screen Door Effect Display (Anti-SDE) névre keresztelt megjelenítők 110 fokos látóteret biztosítanak, a megnövelt méret következtében pedig több hely lesz az orrnak és a szemüvegnek. A számítógéppel történő kapcsolat HDMI 2.0 és USB 3.0 csatlakozón keresztül történik, a mellékelt vezeték nélküli vezérlők pedig Bluetoothon keresztül kommunikálnak a headsettel. Az elődhöz hasonlóan az új verzió is az AKG nevével fémjelzett fülhallgatókat kapott.

A Windows Store és SteamVR alkalmazásokkal is kompatibilis Samsung HMD Odyssey+ már elérhető az Egyesült Államokban, méghozzá az alapverzióval megegyező, 500 dolláros áron.

Előzmények

Hirdetés