Visszahozná az otthoni 3D filmezést az Apple

A vállalat online streaming szolgáltatásában újra felbukkantak a térhatású filmek.

A 2010-es évek elején a szórakoztatóelektronikai iparágban óriási hype alakult ki a 3D televíziók körül, ám a térhatást ígérő modellek számos okból kifolyólag nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Mindenesetre a gyártók 2016 környékén nagyon rövid idő alatt lezárták ezt a területet, és kivonták az ilyen termékeket a piacról.

Apple Vision Pro
Apple Vision Pro [+]

Ezzel együtt tartalomszolgáltatók is leálltak a 3D anyagok előállításával, ezért úgy tűnt, hogy a 3D filmektől hosszú időkre le kell mondani az otthonunkban. Azonban a jelek szerint az Apple ezt nem így gondolja.


[+]

Az amerikai vállalat ugyanis az AppleTV alkalmazás legfrissebb verziójában elérhetővé tett néhány 3D filmet is. Ezeket a cég a hírek szerint a jövő év elején megjelenő Vision Pro névre hallgató VR-AR szemüvegen teszi megnézhetővé. Tehát egyelőre nincs szó arról, hogy a 3D televíziózást újjáélesztené az Apple, ám ha bejön a szemüveges koncepció, akkor még akár erre is sor kerülhet. Amennyiben ugyanis egy ilyen vállalat, mint az Apple beállna a térhatású tartalmak mögé, akkor az alapvetően változtathatná meg a piacon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés