Hirdetés

Durva memóriacsomagokat kínál a notebookokba az Apacer

Az Apacer bejelentette, hogy olyan DDR4-es SO-DIMM memóriákkal frissítik a piacot, amelyek elsődlegesen a notebookokban találhatnak otthonra. Itt persze leginkább a méretes, asztali rendszereket kiváltó munkaállomásokra kell gondolni, hiszen négy SO-DIMM foglalat általában csak ezekben van, márpedig ez a 64 GB-os Nox csomagok esetében fontos, ugyanis ezek négy darab 16 GB-os SO-DIMM modulból állnak.

Ezeknek a memóriamoduloknak az órajele 2400, 2666, 2800 és 3000 MHz lehet, a működési feszültségük pedig minden esetben 1,2 V. Az Apacer a Lab511-gyel közösen fejlesztett memóriák időzítését nem adta meg, de annyit elárultak, hogy ebből a szempontból átlagosnak mondható paraméterek várhatók.

Természetesen fontos kiemelni, hogy a JEDEC szabvány szerint a 2133 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett, de a termékek XMP-t is támogatnak, amivel az effektív órajel 2400, 2666, 2800, illetve 3000 MHz is lehet. A szabványosítás hiánya miatt az Apacer Nox memóriák által használt paraméterek elérése a notebook szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést. Ráadásul a legtöbb mobil gépet az említett órajelek beállítására nem is készítik fel, tehát a vásárlás előtt mindenképp érdemes megkérdezni az adott notebook gyártóját, hogy a termék támogatja-e a memória tuningját. Nemleges válasz esetén 2133 MHz-en fog működni a rendszer.

Az Apacer Nox memóriacsomagok forgalmazása az év későbbi részében kezdődik meg, amikor megérkeznek azok a notebookok, amelyekben használható az új fejlesztés.

Előzmények

Hirdetés