Hirdetés

AOpen AX4B-533 lap csöves előerősítővel

Amikor az első képek napvilágot láttak az AOpen csöves előerősítővel ellátott lapjáról, rengeteg kritikát kapott, sokan megvalósíthatatlannak és fölöslegesnek tartották. Mégis elkészült, a FiringSquad tesztlaborjának pedig működő példányt is sikerült szereznie. A lapon található hangrendszer minden eleme kistűrésű alkatrészekből épült fel, a cső orosz gyártmányú Sovtek darab, amit külön csomagolva szállít a gyártó.

A meghallgatás során egy Sound Blaster Live!-val vetették össze, természetesen az utóbbi digitális kimenetét kötötték egy Denon erősítőre. Az alaplapi audio melegebb, kellemesebb hangzásúnak bizonyult, tehát hozta az elvárt teljesítményt és a csöves erősítőkre jellemzőbb hangot.

A cső melegedése jó légáramlást igényelt a házban, de ez nem okozott semmilyen problémát. A legnagyobb gond a túl kicsi kimeneti jelszint volt, egy átlagos fülhallgató túl halkan szólt még maximális hangerőn is, és kérdés, hogy az utána kapcsolt erősítő mennyit vesz el a hangminőségből.

A lap eredeti funkcióját kiválóan betöltötte, gyors és stabil alapnak bizonyult. A csöves rész használata csak akkor javasolt, ha a többi komponens is hasonló minőségű, tehát 2000 forintos multimédia hangfalpár nem ajánlott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOpen

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés