Hirdetés

Új Antec kompakt vízhűtők ventilátorba integrált pumpával

Az Antec az idei Computexen mutatta be az előre összeszerelt, feltöltött és karbantartást nem igénylő Kühler család legújabb tagjait, melyek a H2O 650 és 1250 számozást viselik. Mint az az ilyen típusú termékek számozásából kikövetkeztethető, a kisebbik modell egy, a nagyobbik két ventilátorral és ennek megfelelő méretű radiátorral rendelkezik. Tulajdonképpen az újdonságok lényege pontosan a szóban forgó 120 milliméteres ventilátor, mely mostantól nem csak a levegő mozgatásáért felel, hanem egyfajta hibrid egységet képez a pumpa motorjával, azaz a szélgép hátoldalára integrálva foglal helyet. Ez tehát azt jelenti, hogy a pumpa (a nagyobbik modellnél kettő is van belőle) fordulatszáma mindig megegyezik a légkavaró(k) fordulatszámával, melyet a rendszer egyébként teljesen automatikusan szabályoz.

Antec Kühler H2O 650
Antec Kühler H2O 650 [+]

A kialakítás előnye, hogy a rezgések szempontjából ez a megoldás jóval kedvezőbb, hátránya viszont, hogy a ventilátorok nem cserélhetők, tehát az otthoni módosítás és finomhangolás is ki van zárva – azt pedig nem is kell említeni, mi történik, ha esetleg elromlik a három éves garanciaidőn túl. Mindazonáltal a gyártó nagy figyelmet fordított a légnyomásra fókuszáló ventilátorra, amelyről a 600-2400 közötti fordulatszám-tartományon kívül egyéb konkrét adatot nem közölt. Annyi még kiderül a gyártó által kibocsátott sajtóközleményből, hogy a tervezők lapátok alá és a 27 milliméter vastag radiátor fölé további terelőlapokat helyeztek el, melyek segítenek a levegő optimális eloszlatásában és állítólag további légnyomás-növekedést generálnak.

Antec Kühler H2O 1250
Antec Kühler H2O 1250 [+]

Az Intel és AMD CPU-kra egyaránt felhelyezhető, Asetek platformra épülő réz hűtőblokk a pumpa száműzetésének hála egészen vékonyra sikeredett, tetejére pedig többszínű LED-et integráltak, mely a hőmérsékletnek megfelelően változtatja árnyalatait szintén automatikusan – illetve a nagyobbik modell esetében az Antec GRID szoftverrel is beavatkozhatunk.

A gyártó újdonságai Európában 65 és 125 eurós, azaz 20 000 és 34 000 forintos áron már előrendelhetőek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Antec

Előzmények

Hirdetés