Hirdetés

Androidot futtat JmGO új, kerek projektora

A JmGO neve nem annyira ismert a projektorok piacán, mivel nem rendelkezik sok évtizedes múlttal, emellett termékei sem érhetők el hivatalos magyar vagy éppen európai disztribúciókon keresztül, hanem sokkal inkább az idehaza is ismert online külföldi piactereken (eBay, DX, Aliexpress, stb.) lehet megvásárolni őket.

A vállalat azzal robbant be a köztudatba, hogy elsőként dobtak piacra kerek projektort, ami külsőre nagyon jól sikerült. Ez nem csak a formának köszönhető, hanem a minőségi anyagoknak, illetve a viszonylag széles felhasználási lehetőségeknek is – például nem csak vetítésre lehetett használni, hanem akár Bluetooth-os hangszóróként. Érthető, hogy a cég ezt követően erre a formára alapozza újabb modelljeit.

A legújabb eresztés a View névre hallgat, és a Las Vegas-i CES kiállításon lesz majd először látható, de hogy megvásárolni mikor és mennyiért lehet, az egyelőre kérdéses, a tervek szerint egy Indiegogo kampány dönti majd el, hogy lesz-e belőle végleges termék. Az óvatosság valószínűleg annak tudható be, hogy a View nem csak egy újabb vetítő lesz a sok közül, mivel lelkét az Android 4.4-es operációs rendszer adja, így külső fizikai forrás nélkül is teljesen működőképes lesz. A hardverről egyelőre keveset tudni azon kívül, hogy 1 GB RAM-ot és 8 GB belső tárhelyet kap, amit memóriakártyával lehet bővíteni, illetve jár hozzá egy távirányító is, de természetesen telefonos alkalmazással is lehet majd irányítani.


[+]

A projektoros rész nem lesz olyan erős, mint mondjuk a JmGO G1S-é, itt be kell érni a Texas Instruments 0,3"-es DLP chipjével, ami 720p felbontású kép vetítésére képes, és támogatja a 3D-t is, mindezt akár 180 hüvelykes képátlóig. A beígért 1000:1 kontrasztarány és a 250 ANSI lumen fényáram nem olyan ütős (roppant kevésnek is tűnik ekkora képátlóhoz), ezért valószínűsíthető, hogy a View nem egy fixen telepített, hanem egy hordozhatóságra kigyúrt készülék lesz, ha elkészül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés