Hirdetés

Az Android is megkapja az új 3DMarkot

A hónap közepén adtunk hírt az új 3DMark tesztprogramról, melyet a Futuremark a Windows 8-hoz készít, és meglehetősen átfogó képet fest majd le a termékek képességeiről, ugyanis az olcsó tabletektől kezdve a csúcs-PC-kig mindenre telepíthető lesz. Érdekes lehet azonban az androidos készülékeket külön vizsgálni, ugyanis az okostelefonok esetében valószínű, hogy a Google operációs rendszere megtartja uralkodó helyezését, így erre a piacra érdemes kiemelten figyelni.

A Windows 8-hoz készülő 3DMark nyilvánvalóan a DirectX API-t használja, de ez nem érhető el Android operációs rendszeren, így a Futuremark az aktuális OpenGL ES API képességeit szeretné a végletekig kifacsarni. A fejlesztők szerint az új tesztprogram windowsos és androidos verziójának funkcionalitása megegyezik, továbbá kialakítanak majd egy olyan grafikai módot, melyen belül összemérhető a két operációs rendszeren elért eredmény. Ezzel tulajdonképpen nem csak a hardver, hanem a program által használt API-k teljesítménye is összehasonlítható.

A megjelenéssel kapcsolatban egyelőre a Futuremark nem túl bőbeszédű. Az új 3DMark androidos és windowsos változata is 2012-ben érkezik, várhatóan az őszi hónapokban. Szintén opciós lehetőség egy iOS verzió a tesztprogramból, de ezt egyelőre a fejlesztők nem erősítették meg. Mindenesetre az androidos port után nem jelentene túl nagy feladatot az Apple termékeihez telepíthető változat elkészítése.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés