Hirdetés

Egymásba ágyazható pendrive-ok – dizájnos adatvédelem?!

A kissé fura ötleteiről és különc termékeiről ismert Yanko Design bemutatta amőba pendrive-ját, pontosabban az egymásba ágyazható Amoeba Modular USB Flash drive-ot. A megvalósítás egyszerű: az amőba négy darab kisméretű, sorba csatlakoztatható pendrive-ból áll, melyek egyenként használva, illetve egymás hátuljába illesztve is működőképesek. Utóbbi esetben természetesen a meghajtók külön partícióként jelennek meg az operációs rendszer számára, tehát a rajtuk található tartalom kezelése is egyszerű, noha emiatt egy bizonyos méret feletti fájlok tárolása (Blu-ray ISO, vagy nagyméretű mkv-k például) lehetetlenné válik még abban az esetben is, ha mondjuk 16 GB-os szeletekből van négy darab, hiszen ezekre csak külön-külön másolhatunk adatokat.

A koncepció lényege egyébként, hogy külön tárolón tarthassuk a számunkra fontos (privát) adatokat, a fényképeket, videókat és a dokumentumokat. Amennyiben valaki kölcsön akarja kérni az amőbán található valamelyik filmünket, zenénket, vagy csak szimplán egy dokumentumot szeretnénk megosztani, akkor mindig csak attól a darabtól kell ideiglenesen megválnunk, amelyiken az adott adat megtalálható, így privát dolgaink nem kerülnek idegen kezekbe.

A leleményesebbek persze mindezt megoldhatják olcsóbban, egy egyszerű mappatitkosító szoftver használatával, de mint tudjuk, a dizájn termékek megalkotói és vásárlói nem mindig választják a könnyebb utat. Sajnos a pendrive tárkapacitásáról és áráról nem érkezett információ.

Előzmények

Hirdetés