Hirdetés

Külön is elérhetővé vált az AMD Wraith Max hűtője

Sajnos elég magas lett az árcédula, de a vállalat csak a rajongók igényeire akar reflektálni.

Egy hete már felmerült, hogy az AMD külön is elérhetővé teszi a Ryzen 7 1700X-hez és 1800X-hez csomagolt Wraith Max hűtőt. A cég korábban ettől mereven elzárkózott, de a rajongók folyamatos kérésére beadták a derekukat.

A vállalatnak nem az volt a legnagyobb problémája, hogy nem tudnak a hűtőből többet gyártani, hanem sokkal inkább azért ódzkodtak ettől a lehetőségtől, mert a hűtők gyártásával foglalkozó partnereiknek nem szeretnének direkt konkurenciát állítani. Ennek nyilván a partnerek sem örülnének, tehát a Wraith Max kiadás előtt meg kellett beszélni az érintettekkel egy ilyen irányú lépést.

Végül az AMD úgy döntött, hogy kiadják ugyan a hűtőt, de ezt meglehetősen borsos áron teszik meg. Az önállóan megvásárolható Wraith Max ugyanis 59 dollárba kerül majd, ami nem egy pénztárcabarát ajánlat egy csak AMD processzorokhoz használható megoldástól, és ezen az sem segít, hogy az RGB LED-je a különböző alaplapgyártók szinkronizálásra való megoldásaival is kompatibilis.

A magas ár viszont megnyugtathatja a hűtéseket biztosító partnereket, mivel ebből láthatják, hogy az AMD nem a piacukra pályázik csupán a rajongói igényeket szeretné kiszolgálni. Akinek csak a Wraith Max kell, nyilván kifizeti az árát, aki pedig elfogad más megoldást is, olcsóbban találhat jobbat is az egyes ismertebb gyártóknál, igaz sok esetben RGB LED nélkül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés