Hirdetés

Újabb energiatakarékos Ryzenekről árulkodnak az alaplapgyártók

Az AMD 45 wattos TDP-jű Pinnacle Ridge modelleket hoz, valószínűleg a Raven Ridge-hez hasonló vonalra.

Még tavasszal lopakodtak be a piacra az alacsony fogyasztású Ryzen APU-k, amelyekről februárban, az ASRock mellett több alaplapgyártó is árulkodott. Most szintén a partnerek friss listáiból derült ki, hogy érkezik két darab, alacsony fogyasztású Pinnacle Ridge CPU, amelyek a Ryzen 5 2600E és Ryzen 7 2700E jelzést viselik.

Az ASRock processzortámogatási listája.
Az ASRock processzortámogatási listája. [+]

Nagyon valószínű, hogy az újdonságok sok paraméter tekintetében megegyeznek a nemrég megjelent nagyobb testvéreikkel, viszont az órajel várhatóan alacsonyabb lesz. Az alapórajel tekintetében konkrét érték is van, mivel a fenti lista alapján a hatmagos Ryzen 5 2600E 3,1, a nyolcmagos Ryzen 7 2700E pedig 2,8 GHz-en működik.

Az AMD az újdonságokat minden bizonnyal az OEM-eknek szánja majd, de várhatóan nem korlátozzák ezek elérhetőségét sem, hasonlóan az alacsony fogyasztású Ryzen APU-khoz, így más területen is megjelenhetnek. Arról viszont nincs adat, hogy lesz-e belőlük dobozos verzió. A Ryzen 3 2200GE és Ryzen 5 2400GE APU-kból például nincs, tehát nem kizárt, hogy ez a Ryzen 5 2600E és Ryzen 7 2700E esetében is kimarad.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés