Hirdetés

AMD Ryzen 7-tel és OCuLinkkel jön a Minisforum legfrissebb mini PC-je

Az 54 wattos APU-val szerelt jószágon egyebek mellett két 2,5 gigabites LAN és két Alt PD funkciós USB4 Type-C port van.

A Minisforum megkezdte minigépei új zászlóshajójának, az EliteMini UM780 XTX-nek az előértékesítését, és a szóban forgó típus"motorházteteje" alatt egy 8 magos/16 szálas, 5,1 GHz-ig boostoló AMD Ryzen 7 7840HS APU teljesít szolgálatot, az integrált AMD Radeon 780M grafikus lapkájával egyetemben.


[+]

A barebone-ként is kosárba rakható masina alaplapján két SO-DIMM DDR5 foglalat állomásozik, amikbe összesen legfeljebb 96 GB-nyi, 5600 MHz-es effektív órajellel dolgozó memóriát rakhatunk, míg kompakt háttértárolóinkat két – PCI Express 4.0-s interfésszel kommunikáló – M.2 2280 slot várja. A hálózathoz két 2,5 gigabites Ethernettel vagy egy M.2 2230-as Wi-Fi 6E/Bluetooth modullal kapcsolódhatunk.


[+]

A leszedhető talppal ellátott, alternatívaként VESA felfogatást kínáló (de egyébként fektetve szintúgy üzembe helyezhető) készülékház frontján egy 40 Gbps-os USB4 Type-C kapu, két 10 Gbps-os USB 3.2 Gen2 Type-A konnektor, illetve egy 3,5 mm-es audio jack található a besüllyesztett Clear CMOS kapcsoló szomszédságában, miközben hátul egy 1.4-es DisplayPort, egy HDMI 2.1 kimenet, a fentebb említett két RJ-45 csatlakozó, egy OCuLink csatoló, meg egy újabb USB4 Type-C és két USB 3.2 Gen2 Type-A aljzat nyert elhelyezést. A csöppség hőmérsékleti mutatóinak kordában tartását egy folyékony fémmel és blower ventilátorral megfejelt, hővezető csöves rendszerre bízták, a külső burkolat tetején pedig egy RGB-s tigrisfejjel díszített, mágneses fedőlap nyugszik, aminek fényeit a BIOS-ból vezérelhetjük.


[+]

A későbbiekben az obszidiánfeketén kívül égszínkékben és pezsgőszínben ugyancsak választható, M.2/OCuLink adapterrel értékesített termék vételára kiépítés függvényében a következőképp alakul:

  • barebone – (nettó) 480 dollár
  • 32 GB RAM + 1 TB SSD – (nettó) 630 dollár
  • 64 GB RAM + 1 TB SSD – (nettó) 720 dollár

[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés