Hirdetés

Feltűnt pár terméknév az AMD gyártópartnereinél

Ha a Radeon RX Vega név nem volt elég sokkoló, akkor ez garantálta az lesz. Szerencsére vagy sajnos ez még változhat.

Az AMD és a gyártópartnerei már készülnek a Vega 10-es GPU-ra épülő VGA-k startjára, amelyek esetében annyit már tudni, hogy a Radeon RX VEGA termékcsalád részei lesznek. Kérdéses volt azonban, hogy a sorozaton belül az egyes modellek hogyan lesznek megkülönböztetve, hiszen használható itt az X, esetleg jöhet egy új Nano, vagy kapnak egy számot, ami nyilvánvaló jelzés szokott lenni a felhasználók számára.

A fentieknél azonban sokkal érdekesebb nevek is feltűntek, amelyek sajnos vagy szerencsére egyelőre tervezetek, ugyanakkor tényleg érdekes lehet, ha végül így fogják elnevezni a termékeket. Ezek alapján számítani lehet ugyanis Radeon RX VEGA Dwarf, Radeon RX VEGA Giant, Radeon RX VEGA Supergiant és Radeon RX VEGA Hypergiant nevekre. Az egész amellett, hogy rendkívül vicces még logikát is tartalmaz, mert a Vega egy csillag, míg a mögötte lévő elnevezések a csillagok méretét jelölik, illetve jelen esetben a VGA teljesítményét.

Az efféle elnevezés ellen szól, hogy nem olyan egyértelmű, mintha számmal vagy betűjelzéssel lenne a teljesítményre utalás, ugyanakkor rendkívül figyelemfelkeltő, ha egy termék külön nevet kap, tehát vannak pozitívumai is koncepciónak.

Az elnevezésről egyébként valószínűleg még a héten döntenek az érintettek, mert a dobozoknál ugyan ez nem kritikus, de el kell kezdeni az utólagos matricákat is gyártani, amit majd az előre elkészített, általános dizájnnal rendelkező dobozokra ragasztanak a gyártók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés